Salam de biscuiți. Rețeta tradițională a copilăriei
Salam de biscuiți. Salamul de biscuiți este considerat desertul copilăriei, fiind consumat cu plăcere de orice copil. Iată mai jos cea mai savuroasă rețetă.
FOTO: e-retete.ro
- 500 g biscuiţi simpli
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- 300 g rahat
- 300 g nuci
- 50 g stafide
- 2-3 linguri rom
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale
- 1 lingurita zahăr pudră sau cacao
Gospodinele au păstrat rețeta clasică și o pregătesc ori de câte ori au poftă de ceva dulce.
Salam de biscuiți. Cum se prepară salamul de biscuiți: Stafidele se curăță și se spală cu apă călduță, apoi se lasă la uscat pe o că hârtia absorbantă.
Se pun apoi într-un vas mic, se stropesc cu rom și se lasă la macerat.
Salam de biscuiți. Nucile se usucă în cuptorul încins, aproximativ 10-15 minute, iar apoi se curăță de coajă și jumătate se dau prin mașina de tocat, în timp ce cealaltă jumătate se toacă mărunt.
Biscuiții se zdrobesc în așa fel încât să se obțină bucăți mici de aproximativ 1 cm, în timp ce rahatul se taie cubulețe mici.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cozonac cu nuca. Secretul celui mai pufos cozonac
Citeste si: Cârnați de porc. Rețeta tradițională de Crăciun
Citeste si: Cârnaţi de casă. Cum se prepară corect și care este Ingredientul secret care îi face foarte gustoși
Salam de biscuiți. Într-un vas de 2-3 litri se prepară un sirop din zahăr și lapte, după care se adaugă unt și cacao. Toate astea se amestecă bine până se omogenizează și se lasă să se răcească.
Compoziția se amestecă cu nuca măcinată, biscuiții pisați, rahatul, stafidele, coaja de lămâie și nucile tocate. În cazul în care compoziția este prea tare să mai adaugă o lingură de rom, iar dacă este prea moale se mai adaugă 2-3 biscuiți pisați.
FOTO: e-retete.ro
Salam de biscuiți. Totul se pune pe o foaie de celofan, dată cu zahăr sau cacao, și se formează un sul gros, compact, de aproximativ 5-6 cm. Acesta se păstrează la rece 3-4 ore, iar apoi se taie felii, acesta fiind Salamul de biscuiți.