Close sidebar
Close sidebar

Salariatii pot fi concediati si prin e-mail! Decizia a intrat in vigoare chiar din aceasta saptamana

Angajatorul poate sa transmita decizia de concediere a unui salariat si prin intermediul e-mail-ului

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Asa a stabilit Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) printr-o decizie aparuta recent in Monitorul Oficial. Mai exact, judecatorii au considerat ca aceasta modalitate de comunicare a documentului este legala, insa numai daca sunt respectate anumite conditii.

Legalitatea transmiterii deciziei de concediere prin intermediul postei electronice a fost confirmata oficial printr-o decizie ce a fost publicata luni in Monitorul Oficial, iar din acel moment a intrat in legalitate.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

“Cata vreme angajatul a pus la dispozitie angajatorului o adresa electronica in vederea comunicarii actelor ce emana de la acesta si sunt obligatorii a fi aduse la cunostinta salariatului, comunicarea deciziei de concediere in aceasta modalitate este valabila. Mai mult decat atat, in conditiile unei dezvoltari accelerate a tehnologiei, a evolutiei raporturilor de munca ce se pot desfasura la distanta prin intermediul internetului, se apreciaza ca se poate realiza o comunicare intre angajator si salariat prin intermediul postei electronice, apta din punct de vedere procesual sa declanseze curgerea termenului de contestare jurisdictională a deciziei de concediere(...)

", se explica in decizia judecatorilor, conform postalului specializat avocat.net.

Magistratii subliniaza ca transmiterea deciziei de concediere prin e-mail este posibila daca salariatul a dat angajatorului o adresa de posta electronica la care poate fi contactat si partile comunica in mod obisnuit in acest fel.

Practic, procesul pentru care Inalta Curte a fost sesizata pentru interpretarea legislatiei a pornit de la faptul ca un salariat a fost informat de angajator despre concediere prin e-mail.

Salariatul a contestat in instanta comunicarea deciziei prin posta electronica, sustinand ca nu s-a respectat prevederea legala ce impune transmiterea actului in scris.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI