Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere cu delegația Băncii Mondiale condusă de Asad Alam, director regional pentru creștere echitabilă, finanțe și instituții pentru Europa și Asia Centrală, se arată într-un comunicat al Executivului.

Citește și: Decizie crucială luată de Banca Națională. Ce riscuri și incertitudini anunță BNR

Într-un comunicat de presă al Executivului, se precizează că șeful Guvernului a prezentat setul de măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, eficientizarea colectării și de reducere a cheltuielilor bugetare luate în ultima perioadă.

Menținerea stabilității economice a României în contextul actualei dinamici geopolitice este o prioritate a Guvernului și o strategie eficientă de atragere a investitorilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Impozite de 20% pentru salariile mai mari de 4.000 lei- propunerea experților Băncii Mondiale

Raportul Băncii Mondiale propune un scenariu de lucru pentru creșterea impozitării în cazul salariilor mari și scăderea impozitelor în cazul salariilor mici.

În prezent, toți angajații plătesc 16% impozit pe venit, indiferent de nivelul salariului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Experții Băncii Mondiale propun scăderea impozitului la 10% pentru salariile sub 4.000 lei, dar și creșterea impozitului la 20% pentru salariile care depășesc 4.000 de lei.

Impozitarea progresică, acceptată în principiu de social-democrați, este respinsă ferm de liberali, care insistă pentru păstrarea cotei unice de impozitare.

Un alt scenariu are la bază o serie de facilitați pentru familiile cu mai mulţi copii, respectiv creşterea alocațiilor în funcţie de numărul de copii, dar şi reducerea impozitelor la familiile care au venituri între 12.000

şi 60.000 lei/an.

cu delegația Băncii Mondiale condusă de Asad Alam, director regional

Delegația Băncii Mondiale condusă de Asad Alam

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Experții internaționali cer ca impozitul pe proprietate să fie calculat în funcție de valoarea proprietăți, adică în funcție de unde aveți casa, de exemplu, sau terenul, potrivit Antena 3.

O altă propunere este ca românii cu venituri mici să nu mai fie taxați la sănătate, să nu mai plătească contribuția la sănătate.

Urgența digitalizării, pe masa Guvernului

Reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat atenția acordată de Guvernul României digitalizării pentru monitorizarea cheltuielilor publice și a arătat disponibilitatea de a oferi asistență autorităților române pentru atingerea obiectivelor.

”Digitalizarea este principalul instrument prin care avem în vedere îmbunătățirea serviciilor publice și aducerea cât mai multor fonduri la buget pentru a finanța programele sociale și de dezvoltare economică”,  a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si