"Personalul care ocupa o functie cu acces la informatii clasificate secret de stat beneficiaza de o majorare a salariului de baza/ soldei de functie cu pana la 25% in conditiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite", stipuleaza proiectul, care modifica Anexa nr. VI a Legii-cadru.

In expunerea de motive se arata ca angajatii altor institutii beneficiaza de spor pentru gestionarea datelor si

informatiilor clasificate, dandu-se ca exemple personalul Consiliului Concurentei (spor de 15%), Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (15%), Agentiei Nationale pentru Integritate (15%) si ai Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (25%).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Respectivul spor nu este acordat insa si familiei ocupationale "Aparare, ordine publica si securitate nationala", desi institutiile care apartin de aceasta sunt cele care emit si gestioneaza in primul rand informatii clasificate secret de stat.

Din familia ocupationala respectiva fac parte, la varf, seful Statului Major General al Armatei, secretarul de stat care conduce Departamentul Ordine si Siguranta Publica din MAI, prim-adjunctii si adjunctii directorilor SRI si SIE, directorii SPP si STS, adjunctii directorilor SRI si SIE, directorul general al Directiei General de Informatii a Apararii din MApN, secretarii de stat si alte functii asimilate functiei de secretar de stat din MAI, prim-adjunctii si adjunctii directorilor SPP si subsecretarii de stat din MAI.

sursa: hotnews.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si