Coaliția de guvernare, reunită marți în ședință de lucru, discută un pachet de măsuri sociale și economice, între care se află și propunerea de majorare a salariului minim net cu 200 de lei.

Citeste si: VIDEO- Pilonul II de pensie, tot mai important. Cât va avea pensia un tânăr care doar ce a intrat în câmpul muncii peste 30 de ani

"Mai este şi o propunere din partea IMM-urilor- dacă se măreşte salariul minim cu 200 de lei, atunci acei 200 de lei să nu fie impozitaţi cu CAS, CASS", a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu înaintea ședinței cu partenerii de la PNL și UDMR.

Salariul minim, majorat doar de angajatorii care vor asta?

Majorarea salariului minim cu 200 de lei ar putea avea loc chiar anul acesta, spune Marcel Ciolacu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nu este clar dacă propunerea venită din partea IMM-urilor cu privire la majorarea salariului minim se va aplica voluntar sau va fi obligatorie pentru toți angajații.

Citeste si: Tichetele de masă au suferit o nouă creștere. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

În momentul de față, salariul minim brut pe țară este de 2.550 lei pe lună, ceea ce înseamnă că angajatul primește în mână un salariu net de 1524 de lei, iar firma plătește un cost total salarial (salariul complet) de 2607 lei.

Dacă taxele angajatorului ar rămâne neschimbate, salariul minim net ar urca la 1.724 lei, însă acești bani în plus urmează să fie plătiți de companii.

Costul pachetului de măsuri sociale, 17 miliarde lei

În şedinţa coaliţiei de guvernare de marţi se discută despre pachetul de măsuri sociale "Sprijin pentru România", a cărui cost total pentru bugetul de stat depășește suma de 17 miliarde lei.

Citeste si: VIDEO- Valorea tichetelor de masă ar putea crește. Vezi propunerea pe care Guvernul o ia în considerare

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

"Multe din aceste măsuri au fost discutate în spaţiul public, cele cu voucherele, vedem la transportatori cum facem deducerea pentru anumite accize şi distribuitori. Toate intră în acest pachet. Unele au fost deja convenite în coaliţie, aproape 17 miliarde de lei, din aceste 17 miliarde- 7 miliarde vor fi pe fonduri europene, din exerciţiul financiar 2016-2020. În legătură cu majorarea valorii tichetelor de masă, trebuie să vorbim şi cu partenerii sociali", a declarat Macel Ciolacu.

Ordonanța privind prețurile la materialele de construcție, prioritatea Guvernului

Preşedintele PSD a mai spus că prioritatea Guvernului este ordonanţa referitoare la preţurile materialelor de construcţie.

"Cea mai importantă ordonanţă în acest moment este ordonanţa cu preţurile la materialele de construcţie. Toată România este blocată la investiţii din cauza acestor scumpiri la materialele de construcţie, care nu este datorită vreunei guvernări, ci unui război tembel în Ucraina. Prioritatea numărul unu este această ordonanţă şi trebuie introdusă în şedinţa de guvern. Sper ca în această săptămână să primească toate avizele şi să intre în şedinţa de guvern apoi. Aţi văzut, totuşi, flexibilitatea Guvernului de a face şedinţe în fiecare zi", a mai spus marți Ciolacu la Palatul Parlamentului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si