In articol:
Cel care a invetat această rețetă se numea Lucien Olivier, un bucătar renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860. De-a lungul timpului, așa cum era de așteptat, rețeta a suferit mici modificări. Astăzi, cea mai bună salată de boeuf se face folosind:
- 300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă)
- 500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov)
- Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim)
- Mazăre la conservă
- Cartofi fierți
- Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar și ulei
Modul de preparare a salatei de boeuf
După rețeta originală a salatei de boeuf, toată lumea știe pașii. Carnea se pune la fiert, la fel și zarzavatul. Se lasă la răcit, se curăță și apoi se toacă în formă de cubulețe. Ne apucăm apoi de tocat castraveți murați (și gogoșari, opțional), apoi scurgem mazărea de apa din conservă.
Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă de Crăciun
Apoi se amestecăm toate ingredientele salatei de boeuf și ne ocupăm de pregătitul maionezei.
Ingredientul secret folosit în salata de boeuf
Citeste si: Șorici în saramură cu usturoi. Cum se prepară. Se topește în gură!
Este indicat să folosești mâna, ca să poți uniformiza mai bine.