Close sidebar
Close sidebar

Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi?

Salata de boeuf este unul din preparatele vedetă prezente pe masa ta de sărbători. Pentru a prepara o salată de boeuf incredibilă, află de la noi care este ingredientul secret pe care nu multe gospodine îl cunosc.

Andreea Bolocan,

Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi? [Sursa foto: bucataras.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cel care a invetat această rețetă se numea Lucien Olivier, un bucătar renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860. De-a lungul timpului, așa cum era de așteptat, rețeta a suferit mici modificări. Astăzi, cea mai bună salată de boeuf se face folosind:

  • 300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă)
  • 500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov)
  • Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim)
  • Mazăre la conservă
  • Cartofi fierți
  • Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar și ulei

Modul de preparare a salatei de boeuf

După rețeta originală a salatei de boeuf, toată lumea știe pașii. Carnea se pune la fiert, la fel și zarzavatul. Se lasă la răcit, se curăță și apoi se toacă în formă de cubulețe. Ne apucăm apoi de tocat castraveți murați (și gogoșari, opțional), apoi scurgem mazărea de apa din conservă.

Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă de Crăciun

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Apoi se amestecăm toate ingredientele salatei de boeuf și ne ocupăm de pregătitul maionezei. Ca să nu se taie, noi folosim și gălbenuș fiert. Când maioneza noastră a căpătat consistența dorită o adăugăm peste carnea și legumele tocate și amestecăm.

Ingredientul secret folosit în salata de boeuf

Citeste si: Șorici în saramură cu usturoi. Cum se prepară. Se topește în gură!

Este indicat să folosești mâna, ca să poți uniformiza mai bine. Gustă de sare și maioneză, până ce obții gustul dorit de tine. Carnea dă gust, așa că nu te zgârci. Atenție! Un secret: poți folosi zeamă de lămâie pentru ca preparatul tău să nu fie unul grețos.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI