Salata Verde. Cum alegi cea mai bună și sănătoasă salată verde. Nu te lăsa înșelat!
Salata verde este o plantă cu proprietăţi detoxifiante,. Deși se găsește aproape pe tot parcursul anului, salata de primăvară e cea mai naturală și are cele mai multe proprietăți benefice pentru organism.
Salata verde are un mijloc în jurul căruia sunt prinse frunzele, unele peste altele. Culoarea acestora variază, în funcţie de tipul de salată, de la alb la verde sau purpuriu.
În primul rând, verfică frunzele salatei. Frunzele ar trebui să fie de un verde închis, vibrant, cu o textură crocantă, proaspătă. Culoarea este deosebit de importantă. Cu cât culoarea salatei este mai puternică, cu atât planta are mai mulţi nutrienţi.
Salata verde. Ferește-te de salata care are frunze maronii sau îngălbenite.
Nu alege o salată verde care are frunzele ofilite. Cântăreşte-o în mână! Uneori pentru a înviora salată, aceasta este stropită cu apă, însă nu înseamnă neapărat că salata respectivă este și proaspătă.
Rucola. Ce este, de fapt, această plantă pe care o punem în salate
În limba română, rucola se numeşte voinicică şi se foloseşte că plantă medicinală. Creşte foarte rapid, iar seminţele sale se folosesc drept condimente.
Deşi ai zice că este rudă cu salatele, rucola face parte de fapt din familia brassicaceae, iar asta o face rudă cu cruciferele: broccoli, conopidă, varză.
Salata verde. Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, regularizează nivelul colesterolului din sânge şi are acţiuneantioxidantă. Cu foarte puţine calorii şi un gust intens, rucola este o plantă pe care nu trebuie să o ratezi când eşti la dietă.
Rucola este una din cele mai bune surse de vitamina K, o vitamina esenţială pentru sănătatea oaselor şi a creierului.