Pilaf sârbesc. Este un preparat perfect pentru perioada în care ții post sau când vrei să încerci o garnitură care să nu dea greș.

Citeste si: Marea Britanie în alertă: 51 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu noul coronavirus covid-19

Pilaf sârbesc. Ingredientele de care ai nevoie:

Ceapă
Orez
Ardei roșu
Morcov
Ciuperci
Ulei
Pătrunjel
Sare și piper

Pilaf sârbesc. Pilaf sârbesc rețetă. Pilaf sârbesc de post. Pilaf sârbesc rețetă simplă
Pilaf sârbesc. Pilaf sârbesc rețetă. Pilaf sârbesc de post. Pilaf sârbesc rețetă simplă


Pilaf sârbesc. Pilaf sârbesc rețetă. Pilaf sârbesc de post. Pilaf sârbesc rețetă simplă

Citeste si: Două mari companii de pe glob îndeamnă oamenii să lucreze de acasă pentru a preveni infecția cu Coronavirus

Pilaf sârbesc. Cantitățile necesare pentru pilaf sârbesc

2 linguri ulei – una de floarea soarelui si una de masline
1 ceasca maricica de orez integral
1 ceapa mare, tocata marunt
3 catei de usturoi, tocati
1/2 ardei rosu, taiat cubulete
1 cub supa de legume
cam 1 litru apa
2 dovlecei mititei, curatati si taiati cubulete
1 cutie pulpa de rosii
un pumn de marar verde tocat
sare, piper

Citeste si: Mesajul Gabrielei Firea, după moartea tatălui ei ”Nu avem părinți perfecți”

Pilaf sârbesc. Pilaf sârbesc rețetă. Pilaf sârbesc de post. Pilaf sârbesc rețetă simplă
Pilaf sârbesc. Pilaf sârbesc rețetă. Pilaf sârbesc de post. Pilaf sârbesc rețetă simplă

Pilaf sârbesc. Cum se prepară:

– Se călește ceapa într-o cratiță cu ulei încins, se adaugă după 5 minute usturoiul, apoi se pune ardeiul și se lasă câteva minute pentru a se înăbuși.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

– Se ia capaculși se pune orezul la călit pentru 2 minute.

În acest timp se amestecă des, apoi se pune toată apa și se acoperă până se fierbe în întregime orezul.
– Peste orez se adaugă, dupăpreferințe, legume sau pulpă de roșii direct din cutie.

– Se condimentează cu ce doriți: boia dulce/iute, sare sau piper și mărar.
– Se pune cratița în care ai făcut pilaful sârbesc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

– Acesta va scade puțin și va forma o crustă aurie. Poate fi servit cu o salată, dacă nu mănânci carne, dacă nu, cu pui/porc/vită la grătar/prăjit sau făcut la cuptor.

Citeste si: Putin decizii de ultimă oră:menţionarea lui Dumnezeu în Constituţie și interzicerea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

Pilaf sârbesc. Originile acestui preparat:

O mâncare balcanică de când lumea, pilaful sârbesc, este fie un lup singuratic în farfuria săracului, fie un acompaniament gustos al fripturilor de tot felul: porc, pasăre, peşte. Debordând de savoarea legumelor cu care este preparată, această mâncare are trăsături bivalente prin ea însăşi: ştie să fie săţioasă şi consistentă, plină de nutrienţi, dar, pe de altă parte, este şi uşoară, cu textură niţel zemoasă, datorită ingredientelor vegetale pe care le încorporează şi care contribuie prin sucul lor minunat la desăvârşirea acestui pilaf.

Ca şi la alte reţete, şi la đuveč sunt mai multe variante posibile din care executantul o alege pe cea care i se potriveşte cel mai bine, în funcţie de ce ingrediente are.

În esenţă acest fel de mâncare este un ghiveci de legume (exact cum îi spune şi numele) făcut cu orez care ajunge să fiarbă în zeama lăsată de legumele din jur. Denumirea sa este similară ghiveciului românesc fiindcă ambele provin din cuvântul turcesc güveç care desemnează vasul din lut în care se prepara la origine acest fel de mâncare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dar, vorba proverbului: câte bordeie, atâtea obiceie. Sârbii şi alţi slavi sudici folosesc ca ingredient principal al reţetei orezul, de aceea noi îi spunem pilaf şi nu ghiveci, acesta din urmă fiind pentru noi o mâncare doar din legume, la care eventual se adaugă- şi asta doar în subsidiar- orez, cartofi sau alte asemenea ingrediente pentru a-i creşte consistenţa, dar predominante rămân legumele.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si