Asistăm la zile de sărbătoare pentru iubitorii de carte, dar vom avea și o sumedenie de alte motive pentru care să poposim în vechiul burg săsesc. Cunoscut drept unul dintre cele mai înfloritoare orașe din țară, Sebeșul este fascinant de-a dreptul.

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”,  Pe urmele <Poetului Luminii>, Lucian Blaga

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele <Poetului Luminii>, Lucian Blaga

[Sursa foto: BLC Media]

Citeste si: Fermecătorul Sebeș și împrejurimile sale, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”

De la breslele care transformau vechiul târg într-o urbe prosperă, pe la jumătatea secolului al XIV-lea, până la industria puternic dezvoltată, din zilele noastre, Sebeșul pare că a ținut drumul drept.

Trecem, pentru început, pragul Bisericii Evanghelice din centrul orașului, un loc în care se ascund  povești... una și una. Biserica evanghelică atrage toate privirile, fiind cel mai impozant și important monument din oraș.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, ediție de Sărbătoare: Periplu unic, de Paşte, la porțile Ineului

Alături de roventurieni, pornim către Muzeul Municipal, vechi de 70 de ani, care parcă ne vorbește de la sine, și ne așteaptă cu povești inedite. George și Andreea ne invită, apoi, la drum, spre Lancrăm, pe urmele marelui poet Lucian Blaga. Umbra lui Lucian Blaga, la Sebeș, e încă prezentă, o vedem si o putem simți peste tot.

Orașul respiră pe versurile marelui filozof, poet și dramaturg, supranumit “Poetul Luminii”.

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, ediție de Sărbătoare: Periplu unic, de Paşte, la porțile Ineului

Vom participa, alaturi de George și Andreea, la Festivalul International ”Lucian Blaga” ajuns anul acesta la cea de-a 42-a editie, eveniment care se desfășoară mereu în preajma datei de 9 Mai, ziua de naștere, dar și data înmormântării marelui poet.

Cu un destin impresionant, greu încercat, Lucian Blaga a lăsat o moștenire culturală uriașă în urma sa.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”: Pe urmele istoriei și ale bucatelor legendare, la Miercurea Sibiului

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:30, o nouă ediție ”ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si