Ambasadoarea Serbiei în Spania, Irena Sarac, a fost atacată, duminică, pe o stradă din Madrid, potrivit Ministerului de Externe de la Belgrad.

Citește și: Sportiv de 28 de ani din Serbia, mort în timpul unei probe de înot. "Era între primii cinci în cursă și apoi a dispărut"

Ministrul sârb de externe, Marko Duric, a condamnat incidentul într-o declarație publicată pe rețelele de socializare, considerând-o „un act de violență inacceptabil”.

„Asemenea acte de violență sunt inacceptabile și trebuie întâmpinate cu acțiuni rapide și decisive”, a transmis ministrul sârb de externe, potrivit sursei citate.

Cum s-a produs incidentul din Madrid

Irena Sarac a fost abordată de un bărbat pe stradă şi agresată, a relatat presa sârbă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ambasadoarea Serbiei a fost atacată în timp ce se plimba duminică după-amiaza în apropierea reşedinţei sale din cartierul madrilen Salamanca.

Un bărbat cu accent albanez s-a apropiat de ea în timp ce vorbea la telefon şi a întrebat-o dacă este sârbă, după care a lovit-o în spate.

Ambasadoarea a căzut la pământ în urma impactului, în timp ce agresorul a fugit de la faţa locului.

Sarac a acuzat dureri în urma loviturii şi a declarat că va depune plângere, conform News.ro.

Belgradul a reacționat dur după actul de violență

Ministrul sârb de externe, Marko Đurić, a condamnat incidentul într-o declaraţie pe social media, calificându-l drept „inacceptabil”.

"Condamn, în termenii cei mai fermi posibili, atacul fizic meschin asupra ambasadoarei noastre Irena Šarac în centrul Madridului”, a scris el.

"Astfel de acte de violenţă sunt inacceptabile şi trebuie să fie întâmpinate cu măsuri rapide şi decisive. Solicităm o anchetă completă şi tragerea la răspundere a făptaşului”, a adăugat el.

Irena Sarac, într-o întâlnire diplomatică la Belgrad

Irena Sarac, într-o întâlnire diplomatică la Belgrad

[Sursa foto: Instagram]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si