Close sidebar
Close sidebar

Scotia incearca sa opreasca iesirea Marii Britanii din UE prin veto. Nicola Sturgeon, premierul Scotiei, incepe discutiile la Bruxelles pentru a ramane in Europa

Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a declarat pentru BBC ca Parlamentul ar putea bloca iesirea Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeana. Britanicii au votat, joi, in proportie de 52% la 48% pentru iesirea Regatului Unit din Europa.In Scotia, lucrurile au stat diferit: 62% au ales sa ramana, in timp ce 38% au votat pentru Brexit.Premierul a declarat ca i-a rugat pe parlamentari sa refuze sa isi dea acceptul legal asupra acestei chestiuni.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a declarat pentru BBC ca Parlamentul ar putea bloca iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana.
Britanicii au votat, joi, in proportie de 52% la 48% pentru iesirea Regatului Unit din Europa.
In Scotia, lucrurile au stat diferit: 62% au ales sa ramana, in timp ce 38% au votat pentru Brexit.
Premierul a declarat ca i-a rugat pe parlamentari sa refuze sa isi dea acceptul legal asupra acestei chestiuni.
Intr-un interviu acordat BBC, Sturgeon a fost intrebat ce va face Parlamentul scotian acum. Seful Executivului, al carui partid are 63 de fotolii din cele 129, a spus: "Problema despre care vorbim este ca trebuie sa fie o actiune de consens legislativ sau o actiune de schimbare a legislatiei care permite Marii Britanii sa se elibereze de Europa?
Privind dintr-o perspectiva logica, imi e greu sa cred ca nu e o astfel de cerere.
Suspectez ca guvernul britanic va privi intr-o alta maniera si va trebui sa vedem unde se incheie aceasta discutie".
Cand premierul a fost intrebat daca ia in considerare sa ceara parlamentului sa nu sustina o miscare de consens legislativ, Nicola Sturgeon a raspuns: "Bineinteles"
"Daca Parlamentul scotian judeca asta prin prisma a ceea ce e bine -pentru Scotia, atunci optiunea prin care spunem uitati, nu vom vota pentru ceva ce e contra intereselor noastre cu siguranta trebuie sa fie pe masa".
Duminica, Sturgeon a spus ca ea si colegii sai vor incepe discutii cu oficialii de la Bruxelles saptamana viitoare privind ramanerea Scotiei in Europa.
In ziua de dupa rezultatul referendumului, liderul scotian a confirmat ca un al doilea referendum privind indepenenta Scotiei este repus in discutii.
In septembrie 2014, scotienii au votat sa ramana parte din Regatul Unit

Intr-un interviu acordat BBC, Sturgeon a fost intrebat ce va face Parlamentul scotian acum.

Seful Executivului, al carui partid are 63 de fotolii din cele 129, a spus:

"Problema despre care vorbim este ca trebuie sa fie o actiune de consens legislativ sau o actiune de schimbare a legislatiei care permite Marii Britanii sa se elibereze de Europa?Privind dintr-o perspectiva logica, imi e greu sa cred ca nu e o astfel de cerere. Suspectez ca guvernul britanic va privi intr-o alta maniera si va trebui sa vedem unde se incheie aceasta discutie". Cand

premierul a fost intrebat daca ia in considerare sa ceara parlamentului sa nu sustina o miscare de consens legislativ, Nicola Sturgeon a raspuns: "Bineinteles"

Citeste si: Gabriel Vasiliu, prezent la înmormântarea soției lui! Fostul concurent de la „Puterea Dragostei” a obținut o permisie de o zi: „Și-a dorit mult să o vadă pentru ultima oară”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

"Daca Parlamentul scotian judeca asta prin prisma a ceea ce e bine -pentru Scotia, atunci optiunea prin care spunem uitati, nu vom vota pentru ceva ce e contra intereselor noastre cu siguranta trebuie sa fie pe masa".

Duminica, Sturgeon a spus ca ea si colegii sai vor incepe discutii cu oficialii de la Bruxelles saptamana viitoare privind ramanerea Scotiei in Europa.In ziua de dupa rezultatul referendumului, liderul scotian a confirmat ca un al doilea referendum privind indepenenta Scotiei este repus in discutii.In septembrie 2014, scotienii au votat sa ramana parte din Marea Britanie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI