Close sidebar
Close sidebar

Se cauta nume pentru cel mai nou pui de Zimbru de la Rezervatia Vantori! Uite cum il poti "boteza"!

Reprezentanţii parcului au lansat un concurs prin care oricine doreşte poate trimite o propunere de nume pentru puiul de zimbru. Câştigătorul concursului va fi invitat pentru decernarea premiului şi botezul oficial chiar la Ziua Zimbrului, pe data de 12 august, scrie Agerpres.

,


DISTRIBUIE
acest articol

"În acest an, botezăm un mascul ce a venit pe lume la începutul lunii iulie. Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula 'Ro', iar pentru a se înscrie în competiţie, doritorii trebuie să trimită propunerea de nume până în data de 10 august 2016 pe adresavanatori_park@yahoo.com", au spus reprezentanţii Parcului Natural Vânători — Neamţ pe pagina de socializare a instituţiei.

De altfel, concursul se află la a şasea ediţie şi s-a bucurat de un real succes. Cu sprijinul publicului, au fost botezaţi până acum 3 masculi (Românaşul, Rovin şi Robur) şi 2 femele (Rozana şi Rolinne).

Parcul Natural Vânători — Neamţ este o arie protejată în apropierea oraşului Tîrgu Neamţ, constituită în anul 1999, cu statut de parc natural, destinată protejării moştenirii naturale.

În cadrul parcului există 19 exemplare de zimbri în libertate şi semi-libertate.

În cadrul parcului, în zona de aclimatizare a fost construită în anul 2013 o punte suspendată la 3 metri înălţime de pe care vizitatorii pot observa şi fotografia în siguranţă şi de aproape exemplarele de zimbri.



La mijlocul lunii iunie, parcul a fost vizitat şi de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, iar în urmă cu două săptămâni a venit şi Jeremy Staniforth, consilierul pentru România al Prinţului Charles.

Citeste si: Gabriel Vasiliu, prezent la înmormântarea soției lui! Fostul concurent de la „Puterea Dragostei” a obținut o permisie de o zi: „Și-a dorit mult să o vadă pentru ultima oară”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, ”drumul printre nori”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI