Close sidebar
Close sidebar

Se deschide Muzeul Bibliei! Accesul vizitatorilor este liber si iata ce veti descoperi in el

Muzeul Bibliei, o investitie de jumatate de milion de dolari, va fi deschis luna viitoare la Washington si va ocupa un spatiu de 131.000 de metri patrati, scrie The Guardian.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Desfasurat pe opt etaje, el va fi, potrivit initiatorilor proiectului, si cel mai tehnologizat muzeu din lume.

Initiatorul proiectului este miliardarul Steve Green, presedinte al Hobby Lobby. Incepand cu anul 2009, el a strans o vasta colectie de texte biblice si artefacte.

Muzeul Bibliei se afla in apropierea National Mall, unde se afla Capitolul si muzeele Institutului Smithsonian, inclusiv cel de Istorie Naturala. Muzeul Bibliei colaboreaza cu Israel Antiquities Authority.

Accesul vizitatorilor este liber, desi o donatie de 15 dolari este sugerata. Un tur complet, cu citirea tuturor placardelor, poate fi facut in 72 de ore.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Un etaj este dedicat impactului Bibliei asupra istoriei si al culturii, o celula de inchisoare permite vizitatorilor sa reflecteze asupra originilor biblice ale conceptului vestic de justitie, o multime de Biblii ilustreaza cum cartea a fost arsa, de exemplu, in timpul Revolutiei Culturale chineze, numeroase panouri multimedia arata influenta Bibliei asupra modei, filmelor, literaturii si artelor vizuale, iar o incapere cu un ecran gigant, sub numele „Bible Now”, promite „informatii actualizate la nivel global”.

Un alt etaj este impartit intre Vechiul si Nou Testament. Partea care a putut fi vizitata de jurnalisti a fost cea reprezentand Noul Testament- interactiva, asemanatoare cumva parcului Disneyland, aici trei actori costumati vor interactiona cu vizitatorii.
 

In muzeu mai exista si o sala de bal, un teatru cu 472 de locuri (care va gazdui, intre altele, musicalul „Amazing Grace”), doua restaurante, denumite Manna si Milk and Honey, si o gradina cu

plante biblice. O alta atractie o reprezinta parcul de distractii Washington Revelations.

Organizatorii afirma ca muzeul este educational mai degraba decat evanghelic si este adresat tuturor persoanelor, credincioase sau nu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI