Close sidebar
Close sidebar

Se numesc "cocoace" sau "turte", umplute cu branza sau fara, erau specialitatea bunicii. Uite cat de simplu se fac. Ai nevoie de ingrediente pe care deja le ai acasa

Gustul copilariei nu se uita niciodata. Chiar daca bunica folosea untura pentru ca turtitele sa fie fragede si sa se topeasca in gura, tu poti inlocui grasimea de porc cu un strop de ulei. Secretul consta in aluat. Incearca aceasta reteta de turte cu branza si verdeata, la micul dejun. Cu siguranta vei impresiona intreaga familie.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ingrediente necesare pentru turte cu branza si verdeata:
Aluat:

200 ml apa
25 g drojdie proaspata
½ lingurita zahar
un praf de sare
50 ml ulei
400 g faina


Umplutura:

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

200 g branza sarata
2- 3 linguri smanatana
patrunjel verde sau marar
Mod de preparare turte cu branza si verdeata:
Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si verdeata tocata marunt.

Auat turte cu branza

Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii.

Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc calde sau reci, cu smantana deasupra.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI