Ingrediente necesare pentru turte cu branza si verdeata:
Aluat:
200 ml apa
25 g drojdie proaspata
½ lingurita zahar
un praf de sare
50 ml ulei
400 g faina
Umplutura:
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
200 g branza sarata
2- 3 linguri smanatana
patrunjel verde sau marar
Mod de preparare turte cu branza si verdeata:
Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si verdeata tocata marunt.
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii.