Close sidebar
Close sidebar

Se pregateste o noua taxa pe salariu: Cine sunt cei vizati

Cei care au salarii mai mari de zece salarii minime pe economie vor plati o „contributie de solidaritate”, cel mai probabil incepand cu 2018. „Vom introduce contributia de solidaritate incepand cu 1 ianuarie 2018, dar si o taxa suplimentara pe produsele al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei”, anunta noul program de guvernare al guvernului Mihai Tudose.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Programul nu da detalii, dar Ionut Misa, proaspatul ministru al finantelor a anuntat ieri ca ca taxa de solidaritate va fi introdusa cel mai probabil din 2018 si ii vizeaza pe cei cu venituri exceptionale.

„Taxa de solidaritate incercam sa o implementam in 2017. Probabil ea va fi in 2018. Dupa ce primesc datele centralizate, vom stabili procentul. Numarul persoanelor este destul de mic. Se situeaza pana in zece procente, cei care au venituri de peste zece salarii minime pe economie. Luam in calcul un singur procent si nu mai multe trepte de impozitare.”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Acesta a spus ca aceasta taxa ii vizeaza pe cei cu venituri exceptionale, care depasesc 14.500 de lei net si ca se incearca sa nu fie afectata clasa de mijloc. O astfel de taxa este rara. Ea functioneaza insa in Franta („impozitul de solidaritate pe avere”) din 1982, fiind introdusa in timpul presedintiei lui François Mitterrand si este valabila pentru averile ce depasesc 1,3 mil. euro.

Aceasta taxa insemna, la nivelul lui 2015, 2% din bugetul consolidat al Frantei. Taxa este in trepte: daca ai o avere de peste 1,3 mil. euro, esti taxat cu 0,5% pentru tot ceea ce depaseste 800.000 de euro. La o avere de peste 10 mil. euro, impozitul ajunge la 1,5%- maximul posibil.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI