Secretul din bucătărie care te păstrează sănătos. "Nu eliberează substanțe nocive în timpul gătitului"
Se apropie Revelionul și gospodinele trec prin furcile caudine în aceste zile pline ca să realizeze cele mai ingenioase produse pentru masa festivă dintre ani. Care este secretul din timpul gătitului care îi protejează pe toți membrii familiei astfel încât mâncarea să nu fie alterată cu substanțe nocive?
Author: Sorin Negru luni 30 decembrie 2024 , 11:48
Nu doar alimentele și ingredientele folosite pentru felurile speciale de la Masa de Revelion sunt periculoase pentru sănătate, ci chiar și ustensilele de gătit care eliberează substanțe nocive în mâncărurile gătite.
Specialiștii în gastronomie spun că tigăile din inox reprezintă cea mai sănătoasă opțiune pentru gătit, deoarece nu eliberează substanțe nocive în alimente.
"Cu tigăile din inox cred că trebuie să învățăm să gătim puțin diferit. Toată lumea crede că este dificil să lucrezi cu acestea", a explicat la Antena 3 Fabius Antal, specialist în wellbeing.
Potrivit acestuia, nu ai nevoie decât de 10 minute ca să înțelegi că tigaia trebuie puțin încinsă, eventual pus puțin ulei în ea, după care se pun alimentele.
"Chiar dacă se lipește puțin, și îți ia mai mult timp să o cureți, măcar o cumperi o singură dată și o ai toată viața, dar ești sigur că nu mai eliberează o mulțime de
substanțe nocive", a explicat Antal.
Gătit fără riscuri pentru sănătate
Expertul atrage atenția asupra importanței calității materialului și sugerează evitarea tigăilor care au straturi suplimentare, mai ales cele antiaderente, care pot ascunde riscuri pentru sănătate.
"Desigur, este foarte important că inoxul să fie pur, și să nu fie combinat cu alte metale. Fără strat de ceramică, fără alte straturi.
Orice tigaie care începe cu 'strat de' înseamnă un strat de..., sub care se află 'balaurii', așa cum îmi place mie să le spun. Deci când este cu strat nu e bine", a mai spus Fabius Antal la Antena 3 CNN.