In articol:
- Premierul Orban cere mai multe paturi de Terapie Intensivă
- Un nou concept: terapia intermediară. "Nu trebuie să intre în ATI oricine"
- Premierul vrea să-i implice mai mult pe medicii de familie
- Ludovic Orban, al doilea rezultat negativ la testul de coronavirus
Premierul Orban cere mai multe paturi de Terapie Intensivă
Premierul Orban i-a cerut, la începutul ședinței de guvern, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus, precum şi a numărului de paturi din secţiile de Terapie intensivă.
Potrivit celui mai recent bilanț al autorităților, sunt peste 600 de români în acest moment la Terapie intensivă, dintre pacienții cu coronavirus, în condițiile în care capacitatea totală la nivel național este de doar 1050 locuri la ATI.
"Creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie", a spus premierul Orban.
Un nou concept: terapia intermediară. "Nu trebuie să intre în ATI oricine"
Șeful Guvernului a comentat presiunea în creștere pe secțiile ATI, spunând că există tendința de a interna în secțiile ATI bolnavi de COVID-19 "care nu au nevoie de terapie intensivă”.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
„Nu trebuie să intre în ATI oricine. Există tendința de a interna la ATI bolnavi care nu necesită neapărat terapie intensivă, și atunci trebuie să intre într-o terapie intermediară. Plus operaționalizarea tuturor secțiilor. Nu cum au făcut la Brașov, au deschis spitalul modular și au închis spitalul județean. Or, ei trebuie să crească capacitatea”, a afirmat Ludovic Orban.
Premierul vrea să-i implice mai mult pe medicii de familie
Potrivit prim-ministrului, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Asta înseamnă că, odată ce se emit deciziile de către DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite.
"Vă recomand să găsiţi o soluţie- aşa cum am discutat- şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţii, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice", a precizat premierul.
Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află o hotărâre pentru suplimentarea cu 2000 de posturi din DSP-uri și serviciile de ambulanță.
Ludovic Orban, al doilea rezultat negativ la testul de coronavirus
Al doilea test efectuat de premierul Ludovic Orban pentru COVID-19 a ieşit negativ, astfel încât șeful liberalilor a putu să fie prezent la ședința de la Palatul Victoria.
„Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut în această dimineaţă al doilea test pentru COVID-19, la 10 zile după ce a intrat în contact cu un realizator tv diagnosticat pozitiv. Rezultatul testului premierului este negativ. Ca atare, prim-ministrul va fi de astăzi prezent la Palatul Victoria pentru activităţile curente”, a anunţat Guvernul.
Testul pentru coronavirus de luni al premierului a ieşit negativ, însă acesta a decis să stea în izolare până la cel de-al doilea test. Şeful Executivului s-a testat după ce a aflat că realizatorul B1 TV Silviu Mănăstire, care l-a avut invitat marţea trecută în emisiune pe premier, are COVID-19.