ANAF a demarat la data de 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane.

Citeste si: Ce poți să faci dacă ANAF ți-a făcut o poprire pe card. Care sunt pașii pentru a scăpa de ea

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a prezentat luni 8 august raportul de activitate pe primele 6 luni ale acestui an, în cadrul căruia a anunțat și rezultatele controalelor făcute de inspectorii fiscali la persoanele fizice.

Șeful ANAF, Lucian Heiuș: 21,4 milioane lei, diferența între veniturile declarate și cele reale 

Lucian Heiuș a declarat că cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 11,7 milioane lei. Este vorba de un cetățean din județul Iași, acesta având de plătit statului impozite de 3,5 milioane de lei.

Citeste si: VIDEO- ANAF a dat start controalelor. Printre categoriile vizate se numără maneliștii și influencerii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi, creanţele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe această sumă, au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din judeţul Iaşi, de 11,7 milioane de lei, creanţa stabilită, respectiv impozitul pe care trebuie să-l plătească este în valoare de 3,5 milioane de lei", a declarat Heiuș în conferința de presă de la sediul Fiscului.

Potrivit șefului ANAF, în Bucureşti la un contribuabil diferenţa a fost de 3,5 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 1 milion de lei, iar în Buzău, la un contribuabil diferenţa a fost de 3,2 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 0,8 milioane de lei. 

Președintele ANAF a precizat că au mobilizați 120 de funcţionari publici de la alte structuri către Direcţia Generală de Verificări Peroane Fizice pentru controalele din iulie.

S-au selectat şi s-au emis avizele de inspecţie la 211 persoane, potrivit șefului ANAF.

"Am extins competenţa de exercitare a verificării situaţiei fiscale personale şi la structurile de inspecţie fiscală persoane fizice de la unităţile teritoriale subordonate ANAF, pentru a putea să aibă competenţă de verificare şi aceste structuri", a mai spus Heiuș.

Întrebat de jurnalişti care sunt domeniile în care activează persoanele respective, Lucian Ovidiu Heiuş a precizat că nu poate oferi detalii pentru că în acest fel s-ar încălca secretul fiscal.

În cazul în care aceste persoane vor contesta în instanţă deciziile în privinţa lor atunci se vor putea afla mai multe detalii despre persoanele respective.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si