Semnificatia numelui Stefan 

Sfantul Stefan este foarte important pentru romani. Mai multe biserici de la noi din tara au ca hram sarabatoarea Sfantului Stefan. Un numar impresionat de romani poarta numele de Stefan sau Stefania, mai exact 400.000. 

Ziua Sfantului Stefam se sarbatoareste pe 27 decembrie, in cea de-a treia zi de Craciun. Sfantul Stefan a fost primul mucenic al crestinitatii. El s-a numarat printre insotitorii lui Iisus Hristos, fiind printre cei mai apropiati de Mantuitor, dand marturia suprema de dragoste si credinta.

Sfantul Stefan a facut aceasta demonstratie prin moartea pentru Hristos.

Semnificatia numelui Stefan 

Formele cele mai intalnite la noi in tara sunt Stefan si Stefania. Exista si foarte multe diminutive, precum Fane, Fanel, Fanica sau chiar Fanny. Foarte des sunt folosite si Stefanita sau Stefanel, dar recent a aparut si forma Stefanela. Se pare ca aceasta forma vine de la Stefanida, numele unei mucenite trecute in calendar. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si