Close sidebar
Close sidebar

Sf. Maria Mică 2023. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Nașterea Maicii Domnului

Sf. Maria Mică 2023. În fiecare an, pe data de 8 septembrie, mii de credincioși își serbează ziua onomastică. Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Maicii Domnului!

Alexandra Costea,

Sf. Maria Mică 2023. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Nașterea Maicii Domnului

[Sursa foto: Doxologia - istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sf. Maria Mică 2023. Nașterea Maicii Domnului sau Sf, Maria Mică, se sărbătorește în fiecare an pe data de 8 septembrie. Anul acesta, în 2023, sărbătoarea cu cruce roșie pică într-o zi de vineri.

Sf. Maria Mică 2023. Pe ce dată sărbătorim Nașterea Maicii Domnului 

[Sursa foto: Doxologia]

Citește și: Tradiții de Sf. Maria Mică 2023. Ce se face și ce nu se face pe 8 septembrie 2023?

Iată cele mai importante tradiții, obiceiuri și superstiții pe care trebuie să le respecți în această zi de mare sărbătoare!

Sf. Maria Mică 2023. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Nașterea Maicii Domnului 

Sf. Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare a toamnei, mai ales că, peste 2,2 milioane de români îi poartă numele sfintei. 

Citește și: Mesaje de toamnă 2023: Cele mai frumoase urări pentru ziua de 1 septembrie: „În această toamnă să ai parte doar de emoții colorate, trăiri surprinzătoare și împlinire sufletească!”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Fecioara Maria s-a născut într-o familie de creștini, iar părinții ei sunt cunoscuți sub numele de Ioachim și Ana. Îngerul Gavril este cel care i-a ajutat să-și îndeplinească cea mai mare dorință, să aibă un copil. În urma acestei minuni, cei doi au decis să-și boteze fiica cu numele de Maria. 

Ce nu ai voie să faci pe data de 8 septembrie 2023?

[Sursa foto: istock.com]

Ce nu este bine să faci de Sf. Maria Mică 2023?

Potrivit tradiției străvechi, ziua de 8 septembrie este cea care trasează limitele între toamnă și vară. În acestă zi, bărbații nu au voie să facă treabă în gospodărie iar femeile nu au voie să coasă și nici să spele haine. De asemenea se mai spune că femeile care își doresc foarte mult un copil trebuie să se roage mult în această zi, iar Fecioara Maria le va îndeplini marea dorință.

În această zi de mare sărbătoare, femeile trebuie să împartă struguri și prune pentru ca cei care au trecut la Domnul să primească din recolta de toamnă. 

Citește și: Sf. Maria 2023: Pe ce dată se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului? Calendar ortodox pentru luna septembrie

Din bătrâni se spune că cei care culeg plante tămăduitoare și nu au apucat să facă acest lucru până pe data de 8 septembrie, ar trebui să renunțe la obicei, deoarece aceste plante își pierd din puterile tămăduitoare după Nașterea Maicii Domnului. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Mai mult, în această zi păsările călătoare pleacă spre țările calde, insectele se retrag în pământ, se începe recoltarea, iar vremea devine capricioasă. După această mare sărbătoare, oamenii încep să culeagă viile și să semene cerealele de toamnă.

Mare atenție! Superstițiile străvechi susțin că cei care gătesc pe data de 8 septembrie pot atrage asupra lor boli foarte grave. Credincioșii sunt sfătuiți ca pe tot parcursul zilei de Sfânta Maria Mică să aprindă o candelă la icoana Maicii Domnului. Dacă aceasta va arde pe tot parcursul zilei, candela va alunga spiritele rele din casă.

Citește și: Pe ce dată pică Sf. Parascheva în 2023?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI