Close sidebar
Close sidebar

Și-a trăit viața liniștit în străinătate, fără să știe că este condamnat în țara sa. Povestea românului care a fost prins după 20 de ani

Noi detalii în cazul românului condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de omor și prins după 20 de ani în Marea Britanie. În ultimele două decenii, bărbatul și-a trăit viața liniștit, fără să știe de condamnare.

Alexandra Costea,

Și-a trăit viața liniștit în străinătate, fără să știe că este condamnat în țara sa. Povestea românului care a fost prins după 20 de ani

[Sursa foto: stirileprotv.ro - Facebook Poliția Română]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Răsturnare de situație! Bărbatul a fost eliberat din închisoare după ce a obținut din partea judecătorilor posibilitatea de a  redeschide procesul. Românul speră că va reuși să își demonstreze nevinovăția, notează jurnaliștii de la  Știrile PRO TV. Inculpatul a susținut, în repetate rânduri, că altcineva a săvârșit fapta și că oamenii legii l-au confundat. Mai mult, românul își schimbase numele și își trăia viața liniștit în Anglia cu familia pe care și-o întemeiase, fără să știe că este căutat de polițiști.

Citește și: FOTO: Prietenul lui Harry și Meghan a postat o imagine de ziua lui Archie

Totul a avut loc a avut loc în luna ianuarie a anului 1999, în Horodnicul de Sus din județul Suceava.

Inculpatul, care la aceea vreme avea doar 19 ani, a fost implicat într-o altercație cu mai mulți tineri în fața căminului cultural din sat.

„Toată cearta a pornit de la militar. Noi ne-am băgat să îi despărțim. Am văzut că cineva se lua de el, că el nu știu ce avea cu o fată. Mi s-a dat cu spray în ochi, am căzut jos, eu și acum am martori, dar ei nu au fost audiați niciodată.

Eu nu am purtat niciodată surubelniță, cuțit”, a declarat Ion Bălan, potrivit sursei citate.

Bărbatul a avut o viață liniștită și normală în Marea Britanie

Mai apoi, Dorel Țigănescu a fost trimis în judecată. Cu toate acestea, potrivit spuselor lui, nu a știut și a plecat împreună cu un grup de prieteni în Anglia în căutarea unui loc de muncă. Ajuns aici, bărbatul și-a schimbat numele în Ion Bălan.

„Am băgat ceva de la mine, mai spuneai ceva și obțineai azil politic. Am obținut actele pe numele de Bălan”, a mai povestit Ion Bălan.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În ultimele două decenii, Ion a locuit la Londra, iar autoritățile române îl tot căutau.

Citește și: Ei sunt maramureșenii, invitați la încoronarea Regelui Charles/ ”Am stat la masă cu Prințul Charles, am ciocnit două pahare de afânată”

„Aveam o viață normală, o familie, un loc de muncă, eram un cetățean ca oricare”,  a mai precizat bărbatul.

Românul a fost găsit în anul 2010. În primă fază, autoritățile din UK au respins mandatul de arestare emis pe numele românului. Nouă ani mai târziu, procedura s-a reluat, iar de această dată a fost arestat.

„Acesta pur și simplu a fost ridicat de la domiciliul său și a fost plasat sub ceea ce se numește arestul provizoriu”, a afirmat Alexandru Elvir Iliescu, avocatul românului.

Ion susține că a fost judecat în absență și nu i s-a dat dreptul la apărare

În toamna anului trecut, această persoană a fost extrădată și închisă la Penitenciarul Rahova pentru a-și executa pedeapsa de șapte ani și șase luni de închisoare. Cu toate acestea, pe data de 26 aprilie a fost eliberată, iar procesul său a fost redeschis, la cererea sa, invocând faptul că a fost judecat în absență și nu i s-a permis să-și apere cauza.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Cu alte cuvinte ne-am întors în timp, urmând acum să se facă dreptate, să se afle adevărul. Toate actele de urmărire penală au fost făcute într-o zi, circa 24 de ore”, a mai precizat avocatul.

În aceste momente, Ion se află acum sub control judiciar.

Citește și: VIDEO. A prins un hoț în magazinul pe care-l păzea și l-a lovit mortal. Imagini șocante cu incidentul

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI