Descoperirea medicală a fost făcută de cercetătorii de la Institutul Inimii Smidt din Cedars-Sinai din Los Angeles, potrivit Futurism.com.

Femeile tind să aibă dificultăți de respirație, în timp ce bărbații suferă de dureri în piept, potrivit cercetătorilor care și-au publicat concluziile în revista Lancet Digital Health.

Citește și: Ce a pățit medicul care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra a fost lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani

Alte semne de avertizare, mai puțin frecvente, pe care le-au experimentat ambele sexe, includ convulsii și transpirație anormală.

Semnul care apare cu o zi înainte de atacul de cord

Cercetătorii spun că, știind că există semne revelatoare care pot fi specifice sexului, pacienții pot merge de urgență la un consult.

Asta le oferă o șansă în plus să evite aceste atacuri cardiace bruște, care sunt fatale până la 90 la sută din timp.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Explorarea simptomelor de avertizare pentru a efectua un triaj eficient pentru cei care trebuie să apeleze la 911 ar putea duce la intervenția timpurie și la prevenirea morții iminente”, a spus cercetătorul principal al studiului, Summet Chugh.

„Descoperirile noastre ar putea duce la o nouă paradigmă pentru prevenirea morții subite din cauze cardiace”.

Simptomul care apare cu o zi înainte să suferi un atac de cord!

Simptomul care apare cu o zi înainte să suferi un atac de cord!

Cum apare semnalul de avertizare

Echipa lui Chugh a analizat datele din două studii despre stopul cardiac din California și Oregon, care au inclus pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 85 de ani.

Pentru comparație, cercetătorii au analizat și persoane care aveau simptome similare dar nu au experimentat stop cardiac.

Citește și: EXCLUSIV: Risc de botulism alimentar/ Medic: ”Aruncați orice aliment conservat dacă recipientul este bombat şi fierbeți minim 10 minute orice conservă”

Pacienții care observă un semn de avertizare și apelează la serviciile de urgență înainte de a se prăbuși cu stop cardiac brusc au de cinci ori mai multe șanse de a supraviețui, au spus cercetătorii.

„Simptomele de avertizare sunt promițătoare pentru predicția unui stop cardiac brusc și iminent, dar e posibil să fie nevoie să le mărim cu funcții suplimentare pentru a maximiza puterea de predicție”, au subliniat cercetătorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si