Sindicaliștii din sistemul de educație au transmis, în cursul zilei de marți, un apel către părinți. Aceștia au specificat că le recomandă părinților să nu își trimită copiii la școală în perioada grevei generale.

Greva generală va fi declanșată la data de 22 mai. În unele unități didactice toți dascălii au semnat pentru participarea la grevă, motiv pentru care există riscul ca elevii să rămână nesupravegheați. 

Citește și: Sindicatele din învățământ au decis declanșarea grevei: ”17 mai, în intervalul 11-13! Facem apel la părinți să țină copiii acasă!”

În timpul grevei de avertisment, care va fi declanşată miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, elevii vor fi supravegheaţi, însă în clase nu se vor desfăşura activităţi didactice.

Greva generală va fi declanșată pe 22 mai

Liderul FSLI a anunțat că la data de 22 mai va fi declanșată greva generală. Acesta a făcut un apel către părinți, să-și țină copiii acasă pe perioada grevei.

„Greva generală care va fi declanşată în data de 22 mai înseamnă încetarea lucrului. Fac un apel către părinţi să înţeleagă şi recomandăm în acelaşi timp să ţină copiii acasă, pentru sunt foarte multe situaţii în care sută la sută au votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari şi este mai înţelept să rămână copiii acasă, decât să vină la şcoală şi să nu aibă cine

să stea cu ei. Dar acolo unde sunt colegi care au spus nu (grevei- n.r.) nu au decât să se ocupe de ei. Dar grevă înseamnă încetarea lucrului şi nu se pun absenţe, nu se predă, nu se evaluează”, a declarat liderul FSLI, Simion Hăncescu, marţi, în conferinţa de presă în care a fost anunţată declanşarea grevei generale, scrie news.ro

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Se anunță unul dintre cele mai mari marșuri de protest din țară, pe 10 mai. Ce drepturi vor federațiile din educație

El a precizat că greva se va face la locul de muncă, potrivit legii. Chiar și așa, „este bine ca elevii să stea acasă” pentru că profesorii vor putea sta în cancelarie pe perioada conflictului de muncă.

Sindicaliştii au anunțat că acele cadre didactice care vor fi în grevă nu vor fi obligate să asigure supravegherea elevilor.

Când va avea loc greva de avertisment

Greva de avertisment se va desfășura miercuri, între orele 11:00 și 13:00. Sindicaliștii au menționat că elevii vor fi supravegheaţi în clase, însă nu se vor desfăşura, în acest interval orar, activităţi didactice. 

Citește și: VIDEO- Școala de stat versus școala privată- avantaje și dezavantaje

„Nu se va desfăşura niciun proces instructiv-educativ, dar copiii vor fi supravegheaţi. Mâine nu îi trimite nimeni acasă. Este o grevă doar de două ore şi atunci în intervalul orar 11-13 îi vor supraveghea, astfel încât să nu fie niciun fel de problemă”, a precizat, la rândul său, liderul Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Sindicaliștii au cerut din partea părinților înțelegere și au explicat că au apelat la această formă de protest ca o „ultimă soluție” pentru a-i determina pe guvernanți să nu mai amâne luarea deciziilor vitale pentru sistemul de învățământ.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Liderii de sindicat le-a spus elevilor că acțiunea nu este menită să îi sperie, ci dimpotrivă, ea are rolul de a le asigura elevilor un viitor mai bun în România, prin asigurarea unei finanțări adecvate educației.

Citește și: VIDEO- Un elev de 15 ani din Bacău a fost reținut după ce a amenințat un profesor cu cuțitul. De la ce a pornit totul

Ei au precizat că, dacă nu se vor da examenele naţionale la acest final de an, vina nu va fi a angajaţilor din sistem, ci a guvernanţilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si