Potrivit primelor informatii, civilii au murit in satele din apropierea bazei aeriene al-Shaayrat.

De asemenea, alte sapte persoane au fost ranite si mai multe locuinte au suferit daune considerabile in urma atacului lansat de Washington.

Guvernatorul Homs a spus anterior ca sapte persoane si-au pierdut viata in atac, dar nu este clar in acest moment daca este vorba de doua bilanturi diferite.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Baza al-Shaayrat, situata in provincia Homs, a fost atinsa la ora 00.43 GMT (3.43, ora Romaniei) de 23 de rachete de croaziera de tip Tomahawk, dintre cele 59 lansate de la bordul navelor americane USS Porter si USS Ross care se afla la Marea Mediterana.

Presedintele rus Vladimir Putin- a carui tara este, impreuna cu Iranul, principalul aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad- ”considera atacul american impotriva Siriei o agresiune impotriva unui stat suveran”, a declarat un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul considera totodata ca ”aceasta actiune a Washingtonului provoaca un prejudiciu considerabil relatiilor ruso-americane, care sunt deja intr-o stare lamentabila”.

Atacul american are loc in urma unui presupus atac chimic asupra localitatii Khan Sheikhoun, in provincia Idleb (nord-vest), marti, soldat cu cel putin 86 de morti- inclusiv 30 de copii-, imputat regimului

sirian de catre Washington.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si