In articol:
Slănina trebuie fiartă într-o zeamă aromată sau există şi varianta fierberii în zeamă de varză, pentru ca slănina să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă.
Citeste si: Salata boeuf. Adevărul despre cel mai iubit preparat de sărbători. Cât de sănătoasă este? Nutriționistul are răspunsul
Slănina. Ingrediente:
1 kilogram de slănină de pe burta porcului, mai subţire
8 căţei de usturoi
2 foi de dafin
1 lingură boabe de piper
6-8 boabe de ienibahar (opţional)
zeamă de varză (sau apă cu sare)
2-3 linguri boia de ardei dulce
1 lingură de ulei
1 linguriţă de sare
Citeste si: Mihaela Rădulescu și Felix Baumgartner își măresc familia după un deceniu de relație- wowbiz.ro
Slănina. Mod de preparare:
Se pun la fiert 4 sau 5 litri de zeamă de varză sau de apă în care am dizolvat 2-3 linguri de sare.
Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație
Lăsaţi totul la fiert timp de 40 de minute.
Slănină fiartă cu usturoi și boia. Aşa se face
După ce bucăţile de slănină s-au fiert, scoateţi-le şi aşezaţi-le între două funduri de lemn ca să se răcească, în chiuvetă, unde se va scurge zeama.
Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun
Sfat practic
Slănina. În funcţie de cât de usturoiată doriţi să fie slănina, îndepărtaţi usturoiul cu lama unui cuţit, după 30 sau 60 de minute de când l-aţi întins pe bucăţi. Poate fi servită şi aşa, depinde de preferinţe.
Sursa: bzi.ro