Close sidebar
Close sidebar

Slănină fiartă cu usturoi și boia. Ingredientul secret care o face savuroasă!

Slănină fiartă cu usturoi și boia. Sezonul rece reprezintă perioada perfectă pentru prepararea slăninei, o reţetă populară mai ales în Transilvania fiind cea de slănină fiartă, usturoiată şi pudrată cu boia.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Slănina trebuie fiartă într-o zeamă aromată sau există şi varianta fierberii în zeamă de varză, pentru ca slănina să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă.

Citeste si: Salata boeuf. Adevărul despre cel mai iubit preparat de sărbători. Cât de sănătoasă este? Nutriționistul are răspunsul

Slănina. Ingrediente:

1 kilogram de slănină de pe burta porcului, mai subţire
8 căţei de usturoi
2 foi de dafin
1 lingură boabe de piper
6-8 boabe de ienibahar (opţional)
zeamă de varză (sau apă cu sare)
2-3 linguri boia de ardei dulce
1 lingură de ulei
1 linguriţă de sare

Citeste si: Destin frânt pentru Gabriel. Tânărul în vârstă de doar 16 ani și-a pierdut viața într-un teribil accident de motor, chiar în ziua onomasticii sale- kanald.ro

Citeste si: Mihaela Rădulescu și Felix Baumgartner își măresc familia după un deceniu de relație- wowbiz.ro

Citeste si: Tragedie în Suceava. 5 oameni au murit într-un accident grav. Printre ei și un copil, găsit sub mașina răsturnată- antena3.ro

Slănina. Mod de preparare:

Se pun la fiert 4 sau 5 litri de zeamă de varză sau de apă în care am dizolvat 2-3 linguri de sare.

Adăugăm foile de dafin, 3 căţei de usturoi curăţaţi, boabele de piper şi cele de ienibahar, după care punem slănina porţionată în bucăţi cât dorim de mari, ca să intre în vasul de fierbere.

Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație

Lăsaţi totul la fiert timp de 40 de minute.

Ca să verificaţi dacă slănina s-a fiert, înfigeţi în ea furculiţa. Când furculiţa intră uşor în slănină, înseamnă că este fiartă. Dacă nu s-a fiert suficient, atunci mai lăsaţi-o încă zece minute, după care verificaţi după aceeaşi metodă. Slănina nu trebuie lăsată la fiert prea mult ca să nu devină moale ca o clisă.

Slănină fiartă cu usturoi și boia. Aşa se face

După ce bucăţile de slănină s-au fiert, scoateţi-le şi aşezaţi-le între două funduri de lemn ca să se răcească, în chiuvetă, unde se va scurge zeama.

Deasupra puneţi o greutate pentru a presa bine, conform cevabun.ro. Restul usturoiului se trasnformă într-o pastă, pe care o frecăm cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei, iar compoziţia rezultată se întinde peste bucăţile de slănină. Urmează să pudraţi slănina cu boia de ardei dulce, după care băgaţi-o la rece.

Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun

Sfat practic

Slănina.  În funcţie de cât de usturoiată doriţi să fie slănina, îndepărtaţi usturoiul cu lama unui cuţit, după 30 sau 60 de minute de când l-aţi întins pe bucăţi. Poate fi servită şi aşa, depinde de preferinţe.

Sursa: bzi.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI