Close sidebar
Close sidebar

Șocant! Malformații craniene în urma utilizării excesive a telefonului mobil

Cercetătorii din domeniul biomecanicii afirmă că tinerii dezvoltă oase care depăşesc zece milimetri în lungime şi se aseamănă cu ţepi sau coarne în zona din spate a capului. Motivul invocat de cercetători ar fi folosirea excesivă a telefonului mobil.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acest studiu a fost realizat anul trecut și readus în atenția publicului ca urmare a unui articol al celor de la BBC, care vorbeşte despre ”felul în care viaţa modernă transformă scheletul uman”.

Tehnologia a adus multe schimbări în viețile noastre, dar suprinzător este că își pune amprenta și asuptra scheletului uman, potrivit cercetătorilor.

Citeste si: ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vânt în 11 judeţe, până luni după-amiază

Oamenii de știință au descoperit că aceste creşteri osoase sunt cauzate de înclinarea în faţă a capului, care mută greutatea de pe coloana vertebrală pe muşchii aflaţi pe partea din spate a capului. Astfel cauzând o creştere a oaselor în ligamentele şi tendoanele conectate. Transferul de greutate în urma căruia apar aceste ”coarne” poate fi comparat cu felul în care pielea se îngroaşă şi se transformă într-o bătătură, ca răspuns la presiune sau abraziune.

Studiul oamenilor de știință a început cu trei ani în urmă, în Queensland, în urma unor scanări cu raze X ale zonei gâtului care au scos la iveală apariţia acestor ”coarne”, numite osteofite. Până atunci, prezenţa acestora era considerată a fi rară.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă. Ce l-a făcut să recurgă la un asemenea gest

”Aceste formaţiuni s-au dezvoltat într-o perioadă mai lungă, astfel încât cei care suferă de ele au aplicat probabil o presiune mare asupra zonei încă din copilărie” a explicat unul dintre autorii studiului, chiropracticianul David Shahar, citat de Washington Post.

”Puteţi pune mâna pe zona respectivă din spatele capului, deasupra cefei. Cei care au aceste coarne le vor putea, cel mai probabil, simţi” a încheiat el.

Citeste si: Șapte motocicliști și-au pierdut viața după ce o camionetă a intrat pe contrasens și i-a spulberat

Citeste si: Momente cumplite pentru Delia! Mașina în care ea și sora ei, Oana, se aflau a luat foc! Primele declarații

Un articol al publicaţiei Gizmodo explică faptul că cercetările nu au dovedit până în prezent o conexiune între folosirea telefonului mobil şi mărimea acestor coarne, semnalând faptul că aceasta este, pentru moment, doar o ipoteză.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Practic, studiile demonstrează că aceste excrescenţe sunt mai mari în cazul persoanelor tinere, iar cei de la New York Times evidenţiază faptul că informaţiile au fost colectate de la persoane care se aflau deja în stadii de durere avansate, care au necesitat intervenţia unui chiropractician, un alt potenţial motiv pentru care atât de mulţi dintre cei examinaţi aveau aceste coarne.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI