VIDEO Șoferița care a ucis 4 muncitori la Iași, condamnată la 24 de ani de închisoare. Ce a putut să declare "Văduva Neagră" în fața judecătorilor: "Vă deranjează așa mult zâmbetul meu?"
Adina Ghervase, șoferița din Iași care a ucis 4 muncitori într-un accident cumplit produs în urmă cu doi ani, și-a aflat pedeapsa: a fost condamnată la 24 de ani de închisoare!
Adina Ghervase, șoferița supranumită "Văduva Neagră", și-a primit sentința după ce a ucis 4 muncitori într-un accident cumplit la Iași.
Judecătorii care au condamnat-o la 24 de ani de închisoare au motivat în sentință că femeia "denotă lipsă de empatie și de înțelegere a suferinței provocate".
A condus sub influența alcoolului
Adina Ghervase a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pentru că a condus cu viteză excesivă pe străzile Iașiului, a pierdut controlul autoturismului marca Alfa Romeo şi a intrat într-un grup de muncitori, omorând patru dintre ei.
Șoferița a fost condamnată la 24 de ani de închisoare pentru omor calificat în circumstanțe agravante, tentativă la omor calificat și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
De asemenea, victimele Adinei Ghervase și rudele celor decedați au obținut despăgubiri de sute de mii de euro, scrie BZI .
Sentința nu este definitivă, cazul urmând să ajungă la instanța de apel.
"Vă deranjează așa mult zâmbetul meu? Nu puteți să vă țineți şedința?"
Judecătorii au reținut comportamentul ciudat în timpul procedurilor judiciare al inculpatei denumite în presa locală drept "Văduva Neagră".
Ea i-a întrebat pe magistrați în timpul procesului: "Vă deranjează așa mult zâmbetul meu? Nu puteți să vă țineți şedința?".
"Asemenea momente relevă o tendință constantă de a lua în derâdere autoritatea instanței și de a ignora gravitatea acuzațiilor ce i se aduc", spun procurorii.
Imediat după accidentul cumplit, "inculpata a fost condusă la unitatea spitalicească pentru a primi îngrijiri medicale imediat după producerea accidentului, însă a părăsit unitatea medicală desculță, fiind depistată, în cursul zilei de 17.06.2022, ora 13:15, în timp ce se plimba în parcul din fața Teatrului Național.
Inculpata a încercat să nege responsabilitatea, declarând că nu a comis faptele și că, în ziua respectivă, se afla acasă, cu copilul său, aspecte contrazise de probatoriul administrat în cauză. Acest comportament denotă nu doar încercarea de a evita răspunderea penală, dar și o lipsă de sinceritate care afectează credibilitatea sa în fața instanței. Ulterior, într-un cadru legal în care dreptul tuturor părților la apărare și dreptul la un proces echitabil sunt incontestabile și necesar a fi avut în vedere ca elemente prioritare în derularea procedurilor, inculpata a dovedit că nu înțelege importanța obligației de a respecta drepturile celorlalte persoane implicate
în procedura judiciară aflată în curs de desfășurare, manifestând lipsă de empatie și, în mai multe ocazii, în mod nejustificat, o atitudine sfidătoare”, au constatat judecătorii ieșeni.
Chiar dacă Adina Ghervase nu a mai avut antecedente penale, din cauza atitudinii sale și a gravității faptei pe care a comis-o, judecătorii nu au ținut cont de asta în timpul judecății.
„Lipsa de conștientizare, de către inculpată, a gravității faptelor sale, cumulată cu comportamentul său procesual, mai sus relevat, evidențiază o atitudine total neadecvată față de procedura penală și o raportare viciată la valorile morale unanim acceptate în societate.
În fața unei situații care cerea reflecție și asumare, inculpata a ales să sfideze și să ironizeze. Această atitudine nu doar că denotă lipsă de empatie și de înțelegere a suferinței provocate, dar oferă indicii importante cu privire la factorii intrinseci, cu influență în ceea ce privește perspectiva reală de reinserție socială pe care o prezintă inculpata. Coroborând aspectele dezvoltate anterior, instanța reține o periculozitate sporită a inculpatei și un potențial criminogen accentuat, lipsa antecedentelor penale și celelalte elemente de ordin personal mai sus relevate neputând contrabalansa în mod determinant elementele negative constatate”, au mai arătat judecătorii ieșeni.