Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. Două fenomene astronomice impresionante au loc astăzi, 21 decembrie 2020. Este vorba de Solstițiul de iarnă și de Întâlnirea Jupiter- Saturn, denumită şi Marea Conjuncţie. Vă prezentăm toate informaţiile despre Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn, precum şi horoscopul special pentru luni, 21 decembrie 2020.

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea majoră dintre Jupiter- Saturn este sărbătorită şi de Google, printr-un Doodle special

Deși iarna meteorologică sosește încă de la 1 decembrie, începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarnă 2020. El este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecința mișcarii reale a Pământului în jurul Soarelui. În 2020, Solstitiul de iarna are loc luni, 21 decembrie.

De asemenea, data de 21 decembrie este una marcanta pentru anul 2020. Este vorba despre conjunctia la grad zero intre planetele in Jupiter si Varsator si Saturn in Varsator. „Este un moment de rasunet, un moment pe care il asteptam cu totii mai ales ca acest aspect se formeaza odata la 20 de ani”, spun astrologii.

Citeste si: 21 decembrie 2020- Marea Conjuncție din astrologie: Totul se va schimba

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. Tradiţii şi superstiţii pentru data de 21 decembrie 2020

La fel ca prima zi din Noul An, momentul în care ziua creşte din nou şi noaptea scade este privit ca un început, un nou drum, o nouă etapă în viaţa noastră şi a întregii lumi.

Ca să ai noroc, sănătate, fericire şi bani în noul an, trebuie să pui în practică mici trucuri şi superstiţii care te vor ajuta să crezi cu adevărat că vei avea toate acestea.

Citeste si: Când are loc solstițiul de iarnă. Va fi cea mai lungă noapte din an

Se poate spune de fapt că este un efect placebo – crezi că le vei avea şi chiar se va întâmpla! Iată ce să faci:

Tradiţia populară spune că spiritele rele se sperie de lumină şi de zgomotele puternice. De aceea, pe vremuri şi chiar în prezent, în unele locuri, se trosneşte din bici pentru a alunga spiritele malefice din anul care vine.

Tradiţia spune că prima persoană care îţi intră în casă trebuie să fie un bărbat, ca să te bucuri de protecţie şi noroc în anul care tocmai a început.

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. Nu uita să-ţi pui o dorinţa. Se spune că dorinţa pusă cu această ocazie se împlineşte, cu condiţia să nu spui nimănui ce-ţi doreşti.

Aprinde o lumânare sau o candelă în seara şi las-o aprinsă până dimineaţa.

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. Marea conjuncţie din astrologie

21 decembrie 2020- Marea Conjuncție din astrologie: Data de 21 decembrie este una marcanta pentru anul 2020. Este vorba despre conjunctia la grad zero intre planetele in Jupiter si Varsator si Saturn in Varsator. Tot la această dată are loc şi Solstiţiul de iarnă 2020.

„Este un moment de rasunet, un moment pe care il asteptam cu totii mai ales ca acest aspect se formeaza odata la 20 de ani”, spun astrologii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter
Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter

Ce este Steaua Crăciunului?

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. Jupiter şi Saturn vor fi atât de aproape încât vor părea o planetă dublă. Fenomenul mai este cunoscut drept „Steaua Crăciunului”.

„Aceasta conjunctie din 21 decembrie in Varsator va marca un nou univers, o noua vibratie care va fi mai aproape de sufletul nostru. A unei lumi spirituale care se vrea cu o deschidere pe tot ce inseamna partea de informatie, informatica, o era a digitalului, a tot ceea ce inseamna un om nou, modern si a unei perioade avangardiste care va fi un rasunet in tot ceea ce inseamna inovatie”, spun astrologii.

Citeste si: Când are loc solstițiul de iarnă. Va fi cea mai lungă noapte din an

Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter
Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn: Un nou început pentru întreaga omenire. Horoscop

Iata cum va influenta aceasta conjunctie spectaculoasa fiecare semn zodiacal.

BERBEC

„Pentru berbec acestă conjunctie Jupiter Saturn va insemna foarte multe lucruri pozitive, ei vor fi incurajati si vor fi determinati sa faca lucruri alaturi de oameni dragi, vor fi inconjurati de oameni de baza, care ii vor sprijini si ii vor ajuta in demersurile lor.

TAUR

Pentru Taur e un moment profesional. aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator marcheaza un debut in actvitatea lor profesionala. pe foarte multi tauri ii pune pe ganduri, ii poate reaseza pe drumul lor, legat de acvitatile lor de suflet profesionale si ii vor determina sa isi gaseasca cele mai bune solutii penru ca viata lor sa ia cel mai bun fagas.

Citeste si: Solstițiu de iarnă 2020: Când este cea mai scurtă zi din an? Superstiţii

GEMENI

„Pentru gemeni aceasta conjunctie Jupiter in Saturn in Varsator este un moment de rasunet, un moment important in care ii vor ajuta pe gemeni sa faca calatorii importante sufletului lor, ii vor umple de pozitivism, optimism, ii vor aduce mai aproape de realitatea lor, de destinul lor si ii vor incuraja sa faca lucruri marete care vor avea aplom si rasunet pentru oamenii din jurul lor”

Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter
Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter

RAC

„Pentru Rac aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator este un moment important, un moment care ii apropie de destin, un moment de suflet care pentru raci va insemna un nou confort, o noua locatie poate pentru unii, poate pentru altii vor insemna raspunsuri pentru framantari sufletesti, iar pentru foarte multi raci va insemna un moment de liniste, de solitutdine in care se vor regasi.

Citeste si: Horoscop 2021: Este anul lor! Zodiile privilegiate de astre. Vor avea un an perfect!

LEU

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. „Pentru Leu aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator este un moment important pentru relatiile lor, este un momen tcare marcheaza pentru unii decizii pozitive, in proiecte in toate solutiile legate de procesele pe care unii le pot avea in instanta, iar pentru alti lei poate fi un nou debit in ceea ce priveste viata lor amoroasa, poate chiar si casatoria.

FECIOARA

„Pentru fecioare aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator este un moment foarte important pentru cariera lor, pentru munca, pentru decizii luate de santate, pentru cresterea imunitatii, pentru decizii profesionale si pentru tot ceea ce inseamna reorganizarea vietii lor de suflet si a carierei.

Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter
Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter

BALANTA

„Pentru Balanta aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator este un moment important pentru sufletul lor. Balantele se regasesc, se aduna si isi pun in valoare intregul lor talent artistic pentru a realiza lucruri de mare valoare.

Citeste si: VIDEO- Astrologii anunță schimbări majore în viața noastră în 2021

SCORPION

Pentru scorpioni aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator este un moment creativ, un moment intim, un moment de debut pentru a-si pune in valoare talentele lor legate de casa, camin, pentru a putea sa desfasoare cele mai bune activitati in cadrul unei familii, iar la unii inseamna a-si gasi stabilitatea.

SAGETATOR

Pentru Sagetatori aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator este un moment pentru care este importanta comunicarea pentru debutul lor in activitatile care inseamna libertate, care inseamna discutii cu prietenii, cu cei dragi, pentru gasirea unor solutii avangardiste care sa ii promoveze si care sa ii ajute pentru tot cee ace inseamna realizarea planurilor lor de viitor.

CAPRICORN

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. Pentru Capricorn aceasta conjunctie Jupiter Saturn in Varsator este un nou debut in viata lor financiara, in toate proiectele pe care le au de debutat pentru urmatorii ani pentru a gasi cele mai bune solutii, cele mai pragmatice practice care sa ii poata sa se realizeze si sa poata gasi slutii mai bune privind un nou loc de munca.

Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter
Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter

Citeste si: Anul Nou Chinezesc 2021. Pe ce dată începe Anul Boului de Metal? Horoscop chinezesc complet pentru 2021

VĂRSĂTOR

„Pentru Varsator in acest moment al conjunctiei Jupiter Saturn in zodia lor este un moment de inceput, un moment foarte important care ii ajuta pe Varsator i sa se regaseasca, sa inceapa lucruri noi, sa aiba un nou inceput, sa aiba o noua energie, mult mai productiva care sa le asigurare investitie de mare forta.

PESTI

„Pentru Pesti conjunctia Jupiter Saturn in Varsator este foarte importanta pentru destinul lor pentru a-i ajuta sa se regaseasca, pentru a-si face un bilant asupra vietii lor si pentru a-si gasi credinta, rugaciunea, meditatia, forta de a merge mai departe.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Conjuncția Jupiter Saturn in Varsator este un moment relevant pentru noi toti pentru intreg universul, este un moment creator, un moment plin de schimbari care ne aduce in fata cu o energie noua, o energie optimista mult mai focusata pentru a ne transorma si a ne regasi pe fiecare”, spun astrologii.

Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter
Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter

Ce sunt, de fapt, solstiţiile?

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. În astronomie, se numesc solstiții cele două momente din an când planul determinat de centrul Soarelui și de axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului. În cele două momente ale anului unghiul făcut de razele soarelui cu orizontul la amiază este cel mai mare (vara) sau cel mai mic (iarna) din an. Variația acestui unghi în cursul anului se explică prin aceea că axa de rotație a Pământului nu este perpendiculară pe orbita lui.

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun 2020 şi Revelion 2021: Vom avea sau nu zăpadă? Anunţ important

În jurul datei de 21 iunie (cel mai adesea), sau 22 iunie, în emisfera nordică are loc solstițiul de vară, adică începutul verii astronomice; în preajma acestei date, la trecerea meridianului, Soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim, iar intervalul diurn are durata maximă.

Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter
Solstitiul de iarna si Intalnirea Jupiter

Citeste si: ATENȚIE! 2020 este an bisect. De ce nu este bine să te căsătorești în acest an

Simultan, în emisfera sudică are loc solstițiul de iarnă, adică începutul iernii astronomice, când înălțimea Soarelui deasupra orizontului și intervalul diurn sunt minime (la sud de cercul polar de sud soarele nu răsare și se află la unghiul maxim sub orizont).

În jurul datei de 21 decembrie (cel mai adesea), sau 22 decembrie, se petrece fenomenul opus: are loc solstițiul de iarnă în emisfera nordică și solstițiul de vară în emisfera sudică.

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter- Saturn. Din punctul de vedere al zonelor ecuatoriale solstițiile nu pot fi numite nici „de vară” nici „de iarnă”. Atunci când în emisfera nordică are loc solstițiul de vară, mișcarea aparentă a Soarelui văzut de pe ecuator are traiectoria cea mai nordică și, simetric, când are loc solstițiul de vară în emisfera sudică traiectoria Soarelui atinge extrema sudică, conform wikipedia.org.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si