Iată ce rezultate arată ultimul sondaj de opinie pentru Alegerile Parlamentare 2020 publicat de IMAS cu doar câteva zile de scrutinul din 6 decembrie pentru Camera Deputaţiilor şi Senat!

Sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în noiembrie 2020 arată cu cine ar vota românii la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie.

Sondaj Alegeri Parlamentare 2020. Cine va câştiga alegerile din 6 decembrie?

Afla aici cine a castigat Alegerile Parlamentare 2020: Exit Poll ora 21:00 date Curs si Avangarde.

PNL înregistrează acum 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de 32,6% din voturi în octombrie. PNL avea 34,7% în septembrie, conform europafm.ro.

PSD se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creștere față de luna anterioară. În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

În sondajul IMAS pentru alegerile parlamentare 2020, USR Plus este cotat acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4%.

Pro România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

Sondaj Alegeri Parlamentare 2020
Sondaj Alegeri Parlamentare 2020[Sursa foto: Europa FM]

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

ALDE este, de asemenea, în acest sondaj pentru alegerile parlamentare 2020, cu 3,3%, față de 2,5% cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un eșantion de e 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de+/- 3,1%.

Alegerile Parlamentare din România vor avea loc pe 6 decembrie 2020

Pe 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare, prilej cu care românii se vor prezenta la vot pentru a alege viitorii senatori și deputați. Este cea de-a opta rundă de alegeri parlamentare de după Revoluția din 1989.

Românii din străinătate vor putea vota în zilele de 5 și 6 decembrie 2020.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

 

Citeste si: Care este ordinea pe buletinul de vot la Alegerile Parlamentare. Ce partid ocupă prima poziție

Alegerile Parlamentare 2020 vor avea loc duminică 6 decembrie. Alegătorii pot vota la secția unde sunt arondați conform domiciliului sau reședinței. Aceste informații se regăsesc în Registrul Electoral, care pot fi consultat pe pagina Registrulelectoral.ro.

Unde votăm la Alegerile Parlamentare 2020? 

Fiecare român poate afla ușor  care este secția sa de votare  la  Alegerile parlamentare 2020  după ce își introduce datele din cartea de identitate într-un formular pe site-ul  Registrul electoral.

Prima cale de identificare a secției de vot constă în introducerea datelor din buletin- CNP, nume- în căsuța de pe  site-ul Registrului electoral  pentru a găsi numărul și adresa exactă a Secției de votare unde îți poți exercita dreptul de cetățean la  Alegerile parlamentare 2020.

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020  puteți vota în localitatea și în secția de votare unde sunteți înscris/ă în Registrul Electoral – www.registrulelectoral.ro – cu domiciliul sau reședința (viză de flotant) sau, ca excepție, în orice altă secție de votare din aceeași circumscripție, dar în altă localitate. În București, nu puteți vota în alt sector.

Dacă aveți viza de flotant, dar nu v-ați înscris în Registrul Electoral, puteți vota la adresa de domiciliu pe liste permanente sau unde aveți reședința, pe liste suplimentare. Nu puteți vota la altă secție de votare din aceeași localitate.

Dacă nu aveți viza de flotant sau adresa de domiciliu într-un anumit județ nu puteți vota pentru listele electorale corespondente, ci trebuie să vă deplasați în județul unde aveți drept de vot.

Alegătorul care în ziua votării pentru alegerile parlamentare 2020 se află în unitatea administrativ- teritorială în care şi-a stabilit domiciliul, votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă.

Alegătorul care a fost omis din lista electorală permanentă a secţiei de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are domiciliul este înscris în lista electorală suplimentară.

Citeste si:   Alegerile parlamentare 2020: Cele mai frecvente întrebări despre votul în diaspora

Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ-teritorială în care şi-a stabilit reşedinţa, alta decât cea de domiciliu, votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are reşedinţa, indiferent de data stabilirii acesteia. în acest caz, alegătorii care nu au formulat cereri privind înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă conform art. 42 alin. (1) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sunt înscrişi în lista electorală suplimentară.

În cazul în care, în  ziua votării la alegerile parlamentare 2020  alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială, decât cea unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare, sub condiţia ca aceasta să se afle în cadrul circumscripţiei electorale judeţene unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa. în acest caz, alegătorul este înscris în lista electorală suplimentară.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Alegătorul care are domiciliul şi reşedinţa în aceeaşi unitate administrativ-teritorială, poate vota fie la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă, fie la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are reşedinţa, în acest ultim caz, fiind înscris în lista electorală suplimentară.

Sondaj IMAS Alegeri Parlamentare 2020
Sondaj IMAS Alegeri Parlamentare 2020[Sursa foto: Europa FM]

Alegătorul care deţine o dovadă de reşedinţă al cărei termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, îşi poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 în circumscripţia electorală unde şi-a stabilit reşedinţa, cu aplicarea corespunzătoare a alin. (4) sau (5) ultima teză, după caz.

Alegătorul cu domiciliul în municipiul Bucureşti care în ziua votării se află în raza teritorială a acestuia, votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă.

Citeste si:   Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare: „Începe campania electorală, va fi în condiții speciale și stricte”

Alegătorul cu domiciliul în municipiul Bucureşti care a fost omis din lista electorală permanentă a secţiei de votare la care este arondată strada unde îşi are domiciliul este înscris în lista electorală suplimentară.

Alegătorul cu reşedinţa în municipiul Bucureşti, fară a avea domiciliul în municipiul Bucureşti, care în ziua votării se află în raza teritorială a acestuia îşi poate exercita dreptul de vot numai la secţia de votare la care este arondată strada unde îşi are reşedinţa, indiferent de data stabilirii acesteia. în acest caz, alegătorii care nu au formulat cereri privind înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă conform art. 42 din Legea nr. 208/2015, sunt înscrişi în lista electorală suplimentară.

Citeste si: Cine sunt parlamentarii și senatorii care vor reprezenta diaspora la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

Alegătorul care are atât domiciliul, cât şi reşedinţa în municipiul Bucureşti, poate vota fíe la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă, fie la secţia de votare la care este arondată strada unde îşi are reşedinţa, în acest ultim caz, fiind înscris în lista electorală suplimentară.

În cazul în care, în ziua votării, alegătorul la alegerile parlamentare 2020 se află într-un alt sector al municipiului Bucureşti, decât acela unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa, poate vota numai la secţia de votare la care este arondată strada unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si