Close sidebar
Close sidebar

Sondaj: Romanii cred ca referendumul din Marea Britanie este legitim şi ca el ar trebui organizat şi in Romania

(FOTO)Universitatea din Southampton a realizat o cercetare ampla, iar unul dintre obiectivele studiului a fost acela sa se descopere opiniile cetatenilor rezidenti in legatura cu Brexitul din luna iunie. Repondentii au trebui sa estimeze care va fi efectul votului asupra cetatenilor care au statut de rezident in Marea Britanie. Rezultatele au aratat ca opiniile romanilor din Regat in legatura cu Brexitul difera de cele ale celorlati rezidenti din UK.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Sondaj: Romanii cred ca referendumul din Marea Britanie este legitim şi ca el ar trebui organizat şi in Romania (FOTO)
Universitatea din Southampton a realizat o cercetare ampla, iar unul dintre obiectivele studiului a fost acela sa se descopere opiniile cetatenilor rezidenti in legatura cu Brexitul din luna iunie. Repondentii au trebui sa estimeze care va fi efectul votului asupra cetatenilor care au statut de rezident in Marea Britanie. Rezultatele au aratat ca opiniile romanilor din Regat in legatura cu Brexitul difera de cele ale celorlati rezidenti din UK.
Prima intrebare facea referire la legitimitatea referendumului, aceştia fiind intrebati daca cred ca referendumul este unul legitim.
Potrivit cercetarii, la prima intrebare, 63% dintre romanii sunt de parere ca referendumul este legitim şi trebuia tinut. Ceilalti rezidenti UE au aceeaşi parere, procentul lor cumulat fiind de 52%, noteaza activenews.ro
A doua intrebare a avut rolul de a evalua nivelul de euroscepticism al respondentilor, ei fiind intrebati „daca ar prefera ca şi tarile lor de origine sa tina un referendum despre ramanerea in Uniunea Europeana”. Rezultatele preliminare arata ca arata ca 42% dintre respondentii romani şi-ar dori ca şi Romania sa tina un astfel de referendum. Media celorlalti respondenti a fost de 27%.
Rezidentii sunt persoanele care nu au cetatenia britanica sau a unei tari ce este parte a Comunitatii de Natiuni britanice nu au avut drept de vot la referendumul de ieri.

Prima intrebare facea referire la legitimitatea referendumului, aceştia fiind intrebati daca cred ca referendumul este unul legitim.

Potrivit cercetarii, la prima intrebare, 63% dintre romanii sunt de parere ca referendumul este legitim şi trebuia tinut.

Citeste si: Gabriel Vasiliu, prezent la înmormântarea soției lui! Fostul concurent de la „Puterea Dragostei” a obținut o permisie de o zi: „Și-a dorit mult să o vadă pentru ultima oară”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

Ceilalti rezidenti UE au aceeaşi parere, procentul lor cumulat fiind de 52%, noteaza activenews.roA doua intrebare a avut rolul de a evalua nivelul de euroscepticism al respondentilor, ei fiind intrebati „daca ar prefera ca şi tarile lor de origine sa tina un referendum despre ramanerea in Uniunea Europeana”.

Rezultatele preliminare arata ca arata ca 42% dintre respondentii romani şi-ar dori ca şi Romania sa tina un astfel de referendum. Media celorlalti respondenti a fost de 27 %.Rezidentii sunt persoanele care nu au cetatenia britanica sau a unei tari ce este parte a Comunitatii de Natiuni britanice nu au avut drept de vot la referendumul de ieri.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI