Close sidebar
Close sidebar

Sorin Cîmpeanu: „Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele..”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dorește ca şcolile să rămână deschise în continuare, cu excepţia acelor cazuri în care "situaţia epidemiologică o impune". Acesta afirmă că părinţii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar ai căror copii învaţă în şcoli din localităţi necarantinate pot să-şi însoţească copiii la școală.

Alina Raducu,

Sorin Cîmpeanu: „Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele..”

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare- vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate- nu va produce efectul dorit", a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la un post Tv.

Ministrul Educației consideră că în şcoli se respectă regulile de protecţie "mult mai riguros decât în multe alte locuri”

În ceea ce îi priveşte pe copiii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar învaţă în zone necarantinate, ministrul Educaţiei susţine că există un formular oficial care le permite acestora şi părinţilor să meargă la şcoală, indicând punctul e) în secţiunea II a formularului.

Sorin Cîmpeanu: „Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele..”


"Dacă poţi merge pentru cumpărături sau pentru alte motive, nu văd de ce nu ai putea să mergi la şcoală”, mai adaugă ministrul.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu mai precizează că a propus folosirea de teste rapide non-invazive în toate unităţile de învăţământ, după ce s-a constatat că doar 19.000 din totalul de 1.850.000 de teste antigen rapide au fost folosite în şcoli şi grădiniţe. "E clar că ceva nu merge", susţine Sorin Cîmpeanu. 

Citeste si: Restricții dure pe masa Guvernului. Lockdown de weekend și mall-uri cu mai puțini clienți. Florin Cîțu: "Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI