Close sidebar
Close sidebar

Spania ridica autonomia regiunii Catalonia

Spania ridica autonomia regiunii Catalonia, dupa ce la ora 11, la expirarea ultimatumului dat de Madrid, liderul catalan i-a trimis o noua scrisoare premierului Rajoy, acesta din urma a decis punerea in aplicare a articolului 155 din Constitutie.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 Acesta prevede dreptul Spaniei de a ridica autonomia de care beneficiaza acum Catalonia. in scrisoarea trimisa cu putin timp inaintea acestei decizii, liderul catalan i-a transmis prim-ministrului spaniol ca va declara independenta regiunii daca guvernul de la Madrid va evita in continuare discutiile si va pune in aplicare articolul 155.

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont nu va respecta al doilea ultimatum dat de guvernul spaniol, acela de a renunta oficial la demersurile pentru independenta Cataloniei pana joi 19 octombrie, la ora locala 10:00 (08:00 GMT), a relatat joi cotidianul La Vanguardia, citat de dpa.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

intr-o scrisoare adresata premierului spaniol Mariano Rajoy, ce urma sa fie trimisa pana la ora locala 10:00 (08:00), Puigdemont ii solicita Madridului sa nu activeze articolul constitutional care ar suspenda autonomia Cataloniei, precizeaza publicatia citata.

Potrivit acesteia, scrisoarea liderului catalan contine avertismentul ca, in cazul activarii articolului 155 al Constitutiei spaniole, regiunea Catalonia isi va activa integral declaratia de independenta.

 Sursa foto: DailyExpress

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI