Sparanghel. Cum se gătește corect această legumă foarte sănătoasă
Sparanghel. Această legumă delicioasă se găsește și în supermarketurile de la noi. Foarte puțini știu însă cum se gătește corect. Iată câteva sfaturi prețioase!
Sparanghel. Dacă alegeți să îl fierbeți, este foarte important să nu îl lăsați mai mult de 5-8 minute. El trebuie pus direct în apă clocotită.
Dacă respectați acest timp, veți avea un sparanghel numai bun de garniturp, crocant și fraged.
Sparanghelul nu trebuie neapărat curățat, doar că mulți îl preferă în felul acesta. Folosiți un peeler pentru a lua ușor primul strat. E foarte important, în schimb, să tăiați din tulpină partea mai lemnoasă.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sparanghel. Consumarea lui în stare crudă nu reprezintă absolut nici un pericol. Trebuie doar să îl spălați bine cu apă caldă pentru a îndepărta eventualele impurități și serviți alături de un sos.
Sparanghel. Se aleg tulpinile ferme, proaspete, ale căror vârfuri sunt compacte și închise. Diametrul tulpinei să fie uniform, astfel încât timpul de gătire să fie același. Tulpinile cu un diametru mai mic sunt mai fragede.
Sparanghel. Poate fi prăjit sau fript sparanghelul. Trebuie doar un strop de ulei și puțină sare. Se prăjesc circa 3-5 minute, până sunt fragede și crocante, amestecând constant.