Kefirul ar putea să ne protejeze de coronavirus. Iată cum îl poți prepara la tine acasă!
Kefirul ar putea să ne protejeze de coronavirus, potrivit unei noi teorii a cercetătorilor francezi. Vă oferim o rețetă de kefir pe care o poți prepara acasă
Kefir rețetă. Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să descopere cât mai multe despre modul în care noul coronavirus evoluează și se manifestă în corpul uman. Potrivit unei noi teorii a cercetătorilor francezi, ar exista o legătură între produsele lactate fermentate – kefir, sana, iaurt etc. – și virusul pandemic care face atât de multe victime în întreaga lume.
În urma analizării comportamentului propulațiilor microbiene care colonizează organismul uman, oamenii de știință din Franța au stabilit că infecția cu SARS Cov 2 (coronavirus) este una mixtă, atât virală, cât şi bacteriană.
Conform concluziilor cercetătorilor, coronavirusul poate infecta anumite bacterii deja prezente în corp, iar acestea ascund virusul. Aceste bacterii, numite Prevotella, provoacă inflamații la nivelul țesuturilor. Infecțiile care implică Prevotella provoacă afecțiuni respiratorii acute și, uneori, chiar fatale.
Specialiștii sunt de părere că probioticele din lactatele fermentate sunt capabile să împiedice Prevotella să formeze biofilme microbiene (structuri complexe create de microbi pentru a se apăra de acțiunea sitemului imunitar), scrie https://www.unica.ro/sanatate/legatura-coronavirus-produse-lactate-312454
Rezultatele studiilor realizate pe microflora din organismul uman și pe probiotice ar putea sta la baza descoperirii vaccinului și tratamentului anti COVID-19.
Până când acest lucru se va întâmpla, cu toții putem profita de beneficiile lactatelor fermentate și le putem include în alimentația zilnică pentru întărirea sistemului imunitar.Kefir rețetă. În acest context, vă prezentăm o rețetă de kefir de casă și ce alte beneficii are kefirul asupra sănătății noastre!
- 1 litru lapte de vaca sau capra
- ciuperca de kefir
- Aveti nevoie si de: o sticla de 1 litru (exclus plastic, un servetel pt capac, o sita plastic( exclus metal), o paleta de lemn)
Nu aveti voie sa atingeti cu metal ciuperca si nici sa o spalati cu apa calda! Puneti ciuperca spalata in sticla si adaugati laptele la temperatura camerei.
Kefir rețetă. Acoperiti gura sticlei cu un servetel si lasati ciuperca sa fermenteze la temperatura camerei. Dupa 24 h( puteti si mai repede sau mai tarziu in functie de cat de acru va place kefirul), puneti sita intr-un vas( exclus metal) si strecurati kefirul, amestecand cu spatula de lemn in sita. Spalati ciuperca si sticla in care a stat kefirul.
Puneti din nou ciuperca spalata doar cu apa rece in recipient si completati din nou cu lapte proaspat. Repetati procedeul.
•reglează activitatea intestinală
•combate colita şi crampele stomacale
•ajută la menţinerea unei digestii sănătoase
•ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bunestimulează sistemul imunitar
•creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricinaconsumului mare de produse lactate fermentate)
Kefir rețetă •aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şimicroorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
•ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimianimale, însoţită de exerciţii fizice regulate
•are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
•îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
•reglează mecanismele de apărare ale organismului
Kefir rețetă •vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vaselesanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floareasoarelui crude, neprăjite)
•ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina
•curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
•vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile Atenţie! – a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană dincâteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea culinguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!)
•ajută rinichii şi uretrele
Kefir rețetă •ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
•reglează tensiunea arterială
•împiedică şi frânează producerea metastazelor
•împiedică îmbătrânirea prematură
•ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
•ciuperca conţine toate vitaminele vieţii
•normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
Kefir rețetă •ajută în bolile alergice
•eficientă şi în bolile de plămâni
•eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor
•eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
•curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurilemetalelor grele, etc
•în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
•întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor
•măreşte resursele interioare ale organismului