Cozonac fără frământare rețetă. Aceasta rețetă reprezenta soluția salvatoare pentru gospodinele care nu vor sau nu știu să frământe cozonacul sau le este frică să încerce!

Cozonac fără frământare rețetă. Ingrediente

Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte călduț
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 7 g drojdie uscată
  • 3 gălbenușuri
  • coaja de la o lămâie
  • o păstaie de vanilie
  • sare

Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște

cozonac fara framantare reteta
cozonac fara framantare reteta

Cozonac fără frământare rețetă. Pentru umplutură:

  • 200 g nucă măcinată
  • 20 g cacao
  • 80 g zahăr pudră
  • 100 g rahat

cozonac fara framantare reteta
cozonac fara framantare reteta

Cozonac fără frământare rețetă. Cum se prepară:

Se amestecă toate ingredientele pentru cozonac, până se omogonizează. Se lasă la dospit până își dublează volumul.

Cozonac fără frământare rețetă. După ce a dospit aluatul îl puneți la frigider pentru cel puțin 12 ore. După aceea, se pune în tăvi şi se lasă la copt.

Citeste si: Pască fără aluat. Va fi vedeta mesei de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas

cozonac fara framantare reteta
cozonac fara framantare reteta

Acesta este secretul cozonacului din Moldova! Cozonacul lor iese mereu şi pufos şi gustos!

Cozonac fără frământare rețetă. De ce este bine să faci cozonacul pentru Paște la tine acasă?

Cozonacul este pâinea dulce a secolelor trecute, deseori evocată de călătorii străini care au trecut sau locuit în spațiul românesc. Cu o istorie străveche, prețiosul produs are și un loc de frunte la toate mesele importante şi la toate evenimentele de suflet din spațiul românesc.

Evident, nu ar fi fost de conceput să lipsească de pe masa de Paște a oricărei gospodării, oricât de modeste.

cozonac fara framantare reteta
cozonac fara framantare reteta

Citeste si: Beneficiile supranaturale ale colivei: Ce se întâmplă când o mănânci

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat 31 tipuri de cozonac din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), fabricat/distribuit de 13 producători, cu gramajul cuprins între 325 g și 1000 g, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

cozonac fara framantare reteta
cozonac fara framantare reteta

Cozonac fără frământare rețetă. Făină de soia, amidon, oțet, gluten, ulei de palmier...

În afară de făină, zahăr, drojdie, sare iodată, în „cozonacul” industrial s-au identificat următoarele ingrediente: spărtură de soia, șrot de soia, făină de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudră de albuș de ou, fibre de cartofi, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griș de grâu, pudră de zer, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, agenți de umezire, emulsifianți, corectori de aciditate, stabilizatori.

cozonac fara framantare reteta
cozonac fara framantare reteta

Citeste si: Mesaje de Paște 2020: Urări și felicitări cu Hristos a Înviat și Paște Fericit!

Cozonac fără frământare rețetă.

Conținutul de cacao la produsele analizate variază între 0,5% și 2%.

Niciunul dintre produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a cozonacului (făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt, umplutură de diferite tipuri).

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

La 65% dintre produsele analizate nu se menționează tipul de făină de grâu folosită la fabricarea cozonacului.

Cozonac fără frământare rețetă. 30 de aditivi alimentari

În cele 31 de produse analizate s-au identificat 30 de aditivi alimentari.

cozonac fara framantare reteta
cozonac fara framantare reteta

Citeste si: Salata boeuf. Ingredientul greșit care strică tot preparatul. Iată secretul pentru a ieși perfectă!

Cozonac fără frământare rețetă. „Cozonacul industrial este un produs care, în cele mai multe situații, nu mai are nimic din gustul și savoarea cozonacului tradițional. În compoziția acestuia există ingrediente care au denaturat rețeta produsului, cum ar fi: șrot de soia, spărtură de soia, făină de soia degresată, oțet din vin, fibre de cartofi, făină de porumb, amidon de porumb etc, la care se adaugă coloranți, conservanți și îndulcitori artificiali. Le sugerez consumatorilor să cumpere cozonac numai după o atentă verificare a ingredientelor, a termenului de valabilitate și să fie circumspecți la anumite mențiuni nutriționale sau de calitate, care apar pe ambalajul produselor de acest tip”, a spus Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si