Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Vrei să faci un borș de miel pentru Paște 2020? Vă prezentăm o rețetă tradițională pentru Paște!
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Ciorba de de miel cu borș și leuștean este perfectă pentru masa de Paște! Rețeta nu este greu de făcut, iar preparatul este delicios.
1. Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
2. Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.
3. Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.
4. Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe.
Se serveşte ornată cu leuştean verde.Pentru ciorba de miel, alege carnea proaspătă. O recunoști pentru că are culoarea roz. Ea nu trebuie să fie umedă, semn că a fost congelată și decongelată.
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Carnea de miel trebuie să fie elastică, semn că animalul a fost tânăr.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Organele de miel dau un gust și mai bun când faci ciorba de miel, așa că nu trebuie să te ferești să le folosești, conform retete.unica.ro
Carnea de miel de calitate este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, spune Andreea Sava, care a scris despre beneficiile acestui tip de carne.
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Carnea de miel este bogata in fier si potasiu, fiind o optiune sanatoasa pentru persoanele fara probleme medicale, dar si pentru cele care doresc sa castige masa musculara, pentru sportivii care se recupereaza dupa competitii sau pentru persoanele care au suferit interventii chirurgicale, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor.
• Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.
• Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Previne instalarea bolilor cardiace.
• Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
• Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.
• Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier, scrie sfatulmedicului.ro.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
• Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.
• Contine si alte minerale bune organismului precum mangan, seleniu si cupru.
Eterna dilemă din preajma Paștelui. În apropierea Sărbătorilor Pascale, românii uită de carnea de porc sau de vită și acestea sunt înlocuite de carnea de miel sau cea de berbecuț. Totuși, care este diferența dintre carnea de miel și carnea de berbecuț?
„Mielul este fratele mai mic al berbecuțului. De obicei, mielul are până în șase luni de viață, pe când berbecuțul este mai matur și are vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni. După 12 luni, devine deja cârlan. Ca și formă, mielul are trupul un pic mai disproporționat, pe când berbecuțul are conformația apropiată de ce a unui adult”, a explicat pentru shtiu.ro Marinel Corbu, un crescător de oi din localitatea buzoiană Limpeziș.
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Acesta a adăugat: „De cele mai multe ori, mielul este mai mic, dar, pot fi și cazuri în care un berbecuț poate să aibă 5 kilograme și un miel să aibă 6 kilograme. Evident, acestea sunt excepții. Totodată, mielul poate fi de ambele sexe, pe când berbecuțul este doar de sex masculin”.