Sorana Cîrstea, jucătoare profesionistă de tenis a României, trage un semnal de alarmă. Una dintre figurile cele mai importante din tenisul românesc a criticat dur neimplicarea statului în investițiile necesare pentru sportivi, după ce, majoritatea oamenilor aflați la conducere au fost alături de campionii români medaliați la Jocurile Olimpice.

Tenismena este sătulă ca statul să culeagă doar roadele, o dată la patru ani, iar apoi să dispară din mediul sportiv, în loc să investească în crearea unor condiții mai bune pentru sportivi.

Sorana Cîrstea, mesaj dur către conducerea statului: "Toți dispar și se întorc când are loc o nouă “anomalie” fericită"

Sportivii din România trag semnale de alarmă și solicită investiția în sport. După ce David Popovici a declarat că se antrenează într-un bazin vechi de 30 de ani, în condiții deplorabile, având în vedere că a adus aurul României la Jocurile Olimpice de la Paris, Sorana Cîrstea a ținut să sublinieze că statul culege doar roadele muncii sportivilor și se laudă cu munca lor, deși nu investesc deloc în sport.

Citește și: David Popovici a tras un semnal de alarmă, după ce a făcut istorie la Jocurile Olimpice! Mesaj dur pentru politicieni: „Trebuie să facem ceva”

"Toți se bucura si se mândresc in momentul in care un sportiv roman atinge o performantă. Din păcate, de 30 de ani nu se investește si nu se creează niciun fel de condiție pentru sportul romanesc.

Am ajuns sa ne bucuram si sa trăim extazul din excepții, din unice performante nefirești. La fiecare întrecere suntem ,,David” împotriva lui Goliat. Tari mult mai mici sau mai puțin dezvoltate decât a noastră au înțeles faptul ca sportul este cea mai bună carte de vizita prin care un popor își creează o identitate la nivel global.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

In ceea ce privește orice sport din România, condițiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare. Este o mândrie momentul in care un sportiv roman câștigă o medalie la Jocurile Olimpice sau atinge un rezultat bun la un Grand Slam, aducând o bucurie de nedescris la nivel național. Însă aceste rezultate reprezinta cel mult 1%, mai exact ceea ce se vede. Ceea ce nu se vede este ascuns, existând zeci de mii de povesti crunte care stau in spatele acestor rezultate.

Nu cerem, dar suntem folosiți in scop de câștiguri politice. După toate pozele si felicitările, toți dispar si se mai întorc abia după 4 ani, când mai are loc o nouă “anomalie” fericita.

Din păcate, de la mediul politic nu mai avem așteptări de mult timp, pentru ca au trecut 35 de ani si tot ce mai exista sunt pozele. Primim mult mai mult ajutor de la sponsori privați, care răsar timid si le mulțumim pentru acest singur sprijin.

In acest paragraf nu vorbim despre tenis, noi fiind privilegiați in comparație cu 99% din atleții din România.

Noi ne descurcam într-un fel sau altul, astfel ca ceea ce încerc sa punctez reprezinta celelalte zeci de federații. Suntem o tara mare, cu o barca mica, iar in câțiva ani (nu decenii) o sa ne rămână doar un colac de salvare.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Nu ma aștept sa se schimbe ceva, însă având câteva mii de meciuri cu steagul României pe tabela, consider ca am câștigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume. As încheia prin a repeta ca nu solicit nimic personal, dar nu ma feresc sa spun ca le mulțumesc tuturor sportivilor din acea barca si a celor zeci de mii de tineri care au fost scufundați din cauza condițiilor locale, înainte de a ajunge la debarcader!", a scris Sora Cîrstea, într-o postare pe Instagram.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si