Close sidebar
Close sidebar

Stare de alerta! Ucraina a fost atacata: aeroportul din Odessa si metroul din Kiev sunt tinte

Atacuri cibernetice au lovit marti aeroportul international din Odessa si sistemul de metrou din Kiev, in timp ce compania de stat Computer Emergency Response Team (CERT) a confirmat aceste atacuri si a cerut ca retelele de transport sa fie in stare de alerta, relateaza Reuters.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ucraina a fost victima principala a unui atac cibernetic major la inceputul acestui an si guvernul de la Kiev a avertizat pe 13 octombrie ca exista riscul unui nou atac, scrie agerpres.ro.

'Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicatii, altor surse de informatii, infrastructurii din transporturi in primul rand precum si utilizatorilor de internet obisnuiti sa se conformeze cerintelor mai stricte de securitate cibernetica', se arata intr-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Aeroportul din Odessa a anuntat intarirea masurilor de securitate, in timp ce metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plati.

'Anuntam ca sistemul IT al aeroportului international Odessa au fost tinta unui atac cibernetic. Toate serviciile aeroportului functioneaza dupa reguli mai stricte', a precizat aeroportul.

Ucraina, care considera ca Rusia se afla in spatele unor atacuri care au loc in mod constant asupra sistemelor sale informatice, incearca sa elaboreze o strategie nationala pentru a asigura securitatea institutiilor de stat si a companiilor importante. Moscova neaga orice implicare in atacurile cibernetice consemnate in statul vecin.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI