Close sidebar
Close sidebar

Statul California declară stare de urgenţă bugetară din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a declarat joi stare de urgenţă bugetară în cel mai populat stat american, din cauza cheltuielilor şi crizei economice provocate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Declararea stării de urgenţă bugetară permite statului să acceseze un fond creat pentru situaţii dificile. California anticipează un deficit bugetar de 54,3 miliarde de dolari din cauza costurilor mari şi a scăderii veniturilor provocate de pandemie.

Citeste si: Informații oficiale: „Mai mult de 20 de milioane de americani ar fi contractat coronavirusul”

Potrivit unui acord convenit cu parlamentarii statului, California va folosi în următorii trei ani aproximativ 16 miliarde de dolari dintr-un fond pentru situaţii dificile, pentru susţinerea bugetului, a declarat H.D. Palmer, un purtător de cuvânt al departamentului financiar al guvernatorului.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Departamentul financiar anticipează un declin de 25,5% al taxelor din veniturile personale colectate de stat, o scădere de 27% a taxelor pe vânzări şi o reducere de 23% a veniturilor din txe corporative.

Citeste si: Coronavirus- Mai mult de 100 de decese într-o zi

În plus, California anticipează că cheltuielile din 2020 vor depăşi aşteptările din cauza cheltuielilor legate de pandemia de coronavirus, de aproximativ 13 miliarde de dolari.

Citeste si: Ultima oră! Carantina și izolarea sunt neconstituționale! Decizia Curții Constituționale

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI