Biserica ortodoxa
Biserica ortodoxa
Biserica romano-catolica
Biserica romano-catolica
Stilurile de constructie ale bisericilor difera din mai multe motive, unul dintre ele fiind locul de provenienta. Catolicismul s-a dezvoltat in nord vestul Continentului, acolo unde s-a dezvoltat si stilul gotic de constructie. Acest stil prevede ca acoperisurile sa fie inalte si ascutite pentru ca in nord sunt zone unde iarna tine sapte luni pe an si e nevoie ca zapada sa nu stea pe acoperis, ci sa alunece repede.
A fost un criteriu important acesta al ariei geografice.

In schimb, la crestini, cupolele nu tin de geografie, ci de modul de aplicare a picturilor bizantine, pentru ca punctul cel mai inalt al bisericii trebuie sa fie ilustrat cu Iisus Pantocrator, invatator. Bolta se utilizeaza pentru permiterea realizarii acestor picturi murale.

Interior Biserica Ortodoxa
Interior Biserica Ortodoxa
Interior Biserica Catolica
Interior Biserica Catolica
Daca la catolici este foarte important arcul frant si cheia de bolta, adica punctul in care se strang nervurile arcului frant si care, de regula, are o figura de genul unui scut, la ortodocsi, bisericiile sunt construite pe o fundatie de cruce, cu mici variatiuni.

Majoritatea lacasurilor de cult catolice sunt contruite in perioada si in stilul gotic al artei si de acolo rezulta cladiri impunatoare, ca niste cetati, menite sa fie folosite ca fortarete de aparare in caz de atacuri, in timp ce ortodocsii au pus mare baza pe picturile murale si pe lacasuri de cult mai simpliste, noteaza cei de la adevarul.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

MATERIALUL COMPLET DESPRE DIFERENTELE DE CONSTRUCTIE ALE CELOR DOUA TIPURI DE BISERICI E AICI!


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si