Close sidebar
Close sidebar

Subiecte Titularizare 2021 EDU.ro: Consultă online baremul de corectare pentru probele scrise

Subiecte Titularizare 2021 EDU.ro. Vă prezentăm subiectele şi baremul de corectare la probele scrise din cadrul examenului naţional de Titularizare!

Andreea Stoica,

Subiecte Titularizare 2021 EDU.ro - Barem de corectare

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Subiecte Titularizare 2021 EDU.ro: Barem de corectare. Titularizarea 2021 sau proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice de anul acesta, va avea loc miercuri, pe 21 iulie 2021, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației.

UPDATE ora 15:00. Subiectele şi baremul de corectare la Titularizare au fost publicate pe subiecte.edu.ro/2021/titularizare/Subiecte_si_bareme

Subiecte Titularizare 2021 EDU.ro: Barem de corectare

Subiectele la Titularizare 2021 şi baremul de corectare vor fi publicate pe  subiecte.edu.ro/2021/titularizare

Proba scrisă din cadrul examenului de Titularizare 2021 începe la ora 9:00, în 118 centre de concurs, respectându-se toate măsurile igienico-sanitare, valabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen, în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice generate de pandemia de

Covid-19.

Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 34.120 de candidați, dintre care 5.190 de candidați provin din promoția curentă.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale (candidați nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere). În aceste cazuri, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr.

70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4- 5 august.

La nivel naţional sunt disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.500 în mediul urban şi 1.314 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1103), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (828) şi muzică instrumentală (310).

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Titularizarea reprezintă acel concurs național de ocupare a posturilor didactice și de angajare în învățământ. Calendarul Titularizare 2021 și metodologia pentru cadrele didactice, dar și posturile vacante au fost publicate în Monitorul Oficial și aprobate prin Ordinul 5.991/2020.

Citeste si: Edu.ro Titularizare 2021: Subiecte, regulament şi rezultate

În cadrul concursului de angajare în învățământ, candidații care iau medii peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată și cei care iau peste media 5, pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Astfel, primele rezultate vor fi afișate până pe 27 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 3 august 2021, conform calendarului în lucru la Ministerul Educației.

Modelele de subiecte pentru concursul de Titularizare 2021 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Astfel, subiectele sunt formulate potrivit noilor programe, la următorele materii: Limba și Literatura Română, Matematică, Istorie, Biologie, Chimie, Fizică și Georgrafie. Pentru a vedea care sunt modelele de subiecte propuse pentru anul acesta, pentru examenul de Titularizare 2021, puteți accesa pagina oficială Edu.ro: subiecte.edu.ro/2021/titularizare

Subiecte Titularizare 2021 EDU.ro

Calendarul examenului de Titularizare 2021

21 iulie 2021 – desfășurarea probei scrise;

27 iulie 2021 – comunicarea rezultatelor iniţiale;

27-28 iulie 2021 – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;

29 iulie-2 august 2021 – soluţionarea contestațiilor;

3 august 2021 – comunicarea rezultatelor finale;

4 august 2021 – repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin. (9), după caz;

Citeste si: Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021

5 august 2021 – ședință de repartizare, în ordine, a:

cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c);

cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d);

cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e);

cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz;

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

6 august 2021 – reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate;

9-23 august 2021 – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.

Lista posturilor pe perioadă nedeterminată și determinată poate fi consultată AICI.

Subiecte Titularizare 2021 EDU.ro- Barem de corectare

Rata de promovare la Titularizare

Anul trecut, în urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 60,76%, cu 2,12% față de cea inițială (58,66%). În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 48.37%, iar în 2018, de 49.17%.

Numărul total al contestațiilor depuse a fost de 4.181. În cazul a 4.028 de contestații (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Citeste si: Titularizare 2021 EDU.ro. Calendar, metodologie şi listă posturi vacante

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 244 de candidați (număr ușor modificat în raport cu prima afișare: 239) au obținut nota 10 (zece), iar 14.789 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 1,81% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,19% (58,38%- rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

La Titularizare, în centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât: 2.145 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 32 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 93 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

Citeste si: Când au loc examenele de titularizare în 2021

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI