ÎPS Teodosie  și Patriarhul Daniel încasează zeci de mii de euro lunar. Cei doi fac parte din categoria celor mai bine plătiți bugetari din România. Mai exact, salariul pe care acesta îl încasează este echivalent cu cel al ministrului din România. Cu toate acestea, suma pe care Teodosie Petrescu o primește nu se compară cu cea a Patriarhului Daniel, cea mai importantă față bisericească, arată cei de la substantial.ro.

Citeste si: VIDEO- Paște 2022. Arhiepiscopul Tomisului va aduce și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim de pe mare

Venitul acestuia este cât al președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Și preoții au salarii bune. Ei încasează sume „frumoase”.

Potrivit legii nr. 153/2017 care face referire la grila de salarizare a personalului remunerat din fondurile publice, constatăm faptul că ÎPS Teodosie alături de ceilalți arhiepiscopi și șefi de cult ai Biserici Ortodoxe Române încasează nu mai puțin de 21.840 de lei lunar.

Ce salariu are Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel primește cei mai mulți bani. Dacă calculăm că salariul său este asemănător cu cel al președintelui Senatului sau al Camerei Deputațiilor, venitul brut depășește suma de 23.920 de lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: ÎPS Teodosie, forțat de instanță să se pensioneze

Luna trecută, episcopii și episcopii-vicari au câștigat suma de 19.552 de lei. De exemplu, un consilier patriarhal câștigă 5.517 de lei, iar un inspector general bisericesc și un secretar patriarhal primește 5.101 lei. În același timp, un secretar al Cancelariei patriarhale beneficiază de 4600 de lei. Un stareț de mănăstire beneficiază de 4372 de lei.

Citeste si: Instanța a respins contestația lui IPS Teodosie! Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină

În România, un preot de gradul 1 cu studii superioare are un salariu de 4000 de lei pe lună. În același timp, un preot cu studii medii cu 300 de lei mai puțin, 3700 de lei pe lună. Un preot de gradul 2 beneficiază de 3900 de lei. În cazul unui preot aflat la început de „carieră”, acesta primește 3700 de lei în cazul în care are studii superioare.

Citeste si: ÎPS Teodosie a dezvăluit care este cel mai pare păcat pe care oamenii îl fac când merg la mare. Cum trebuie să ne comportăm la plajă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si