O descoperire șocantă a avut loc în curtea Spitalului Vaslui. În urma unor săpături, au fost identificate 13 schelete umane. Între acestea, s-ar regăsi și scheletul unui copil, potrivit informațiilor transmise de digi24.ro. Ce ipoteză este luată în considerare?

13 schelete au fost descoperite în curtea Spitalului Vaslui

Conform sursei citate anterior, scheletele ar fi fost găsite în urma unor săpături de excavare.

Ca urmare a descoperirii șocante, lucrările de construcție se pare că vor fi amânate până la finalizarea cercetărilor în ceea ce privește scheletele umane.

IPJ Vaslui ar fi declarat pentru Agerpres, conform digi24.ro, că unul dintre muncitori ar fi observat un schelete. În urma unor căutări mai ample, ar fi fost descoperite și celelalte schelete. În total, în curtea spitalului Vaslui, au fost identificate 13 schelete umane, dintre care, unul ar aparține unui copil. Polițiștii se pare că au demarat o anchetă și au deschis un dosar penal.

Citește și: A murit pe loc, după ce s-a izbit cu mașina de un parapet, pe A1! Victima, un bărbat de 38 de ani, se îndrepta spre casă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

sapaturi pamant

Foto simbol- săpături în pământ

[Sursa foto: istockphotos]

Ipoteza luată în calcul de Muzeului Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui

Se pare că reprezentanții Muzeului Județean "Ştefan cel Mare" Vaslui ar lua în considerare varianta unui cimitir. Aceștia ar fi declarat, conform aceleiași surse, că ar exista urme de sicriu, varianta unei gropi comune fiind exclusă.

Citește și: Ce replică a avut tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, pentru judecătoarea din Mangalia: ”Ne sfidează în ultimul hal”

sapaturi pamant

Foto simbol- săpături în pământ

[Sursa foto: istockphotos]

"În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecință, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona. Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt. În niciun caz aici nu a fost o groapă comună. Scheletele sunt aşezate într-un anumit fel, sunt urme de sicriu. Este vorba doar de un cimitir", ar fi declarat directorul Muzeului Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, potrivit digi24.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si