Potrivit unui comunicat al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, este vorba de o femeie in varsta de 81 de ani, din localitatea olteana Radomiresti. Afectiunea provocata de virusul West Nile a debutat in 5 august si a fost depistata trei zile mai tarziu. In 8 august femeia a fost internata la Spitalul Universitar din Bucuresti, in urma unui accident vascular cerebral, cu tensiune arteriala si encefalita virala, pacienta fiind suspecta de infectie cu virusul West Nile.

Inca de la internare, pe fondul unor afectiuni cronice preexistente, pacientul a prezentat o stare generala agravata. (…) Rezultatul investigatiei: test pozitiv pentru infectia cu virus West Nile. Evolutia starii generale a fost spre deces, certificat in data de 12.08.2017”, se arata in comunicatul DSP Olt.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Practic, diagnosticul medicilor a fost ca decesul pacientei a fost cauzat de encefalita provocata de virusul West Nile.
In baza «Metodologiei de supraveghere a infectiei West Nile», sezon 2017, orice persoana cu varsta de 15 ani si peste, care prezinta febra si semne ale meningitei, meningoencefalitei, encefalita cu LCR clar, este investigata pentru detectarea virusului West Nile, mai spun specialistii de la DSP.

Citeste si: Fetita de 4 ani, posibil infectata cu virus hepatitic B sau C. Un act de seringa folosit i-a intrat in picior, in parc

In vederea diminuarii numarului de cazuri cu infectie West Nile, DSP Olt face urmatoarele recomandari pentru populatie:
• Sa  evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi;
• Sa utilizeze substante chimice repelente de tantari;
• Sa impiedice patrunderea tantarilor in casa prin montarea unor plase de tantari;
• Sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor;
• Sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer”, avertizeaza specialistii Directiei de Sanatate Publica Olt.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si