”Tatăl nostru” se schimbă. Anunțul important al Bisericii Catolice pentru credincioși
”Tatăl nostru” se schimbă. Un vers din celebra rugăciune va fi schimbat. În trecut, schimbarea a fost aprobată și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.
Tatăl nostru. Rugăciunea a fost schimbată la solicitarea Papei Francisc, versul “nu ne duce pe noi în ispită” urmând să fie înlocuit cu varianta “nu ne abandona în ispită”, potrivit cotidianului Repubblica. Versul care a fost schimbat a fost întotdeauna motiv de controverse între teologi.
Tatăl nostru. Papa a vrut să intervină și pentru că textul pare contrar sensului rugăciunii, în sensul că poate fi interpretat ca și cum Dumnezeu ar fi la originea căderii în ispită.
Tatăl nostru. ”Eu sunt cel care cade în păcat.
Dar Dumnezeu nu mă conduce spre ispită ca să vadă cum cad în păcat. Un Tată nu face asta, un Tată ne ajută imediat. Cel care ne conduce în ispită este Satana, asta este menirea lui”, a comentat Suvernaul Pontif pe acest subiect.
Postul Paștelui 2020. Când începe Postul Paștelui 2020? Postul Paștelui 2020 începe cu 9 zile mai devreme față de anul 2019, iar de această perioadă sunt legate foarte multe obiceiuri, tradiții și superstiții.
Postul Paștelui 2020. Când începe Postul Paștelui 2020? Postul Paștelui 2020 va începe pe data de 02 martie și este cel mai lung și mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe.
Postul Paştelui se ține fără carne şi lactate, iar în cele 40 de zile sunt doar două zile de dezlegare la peşte, de Buna Vestire şi de Florii, faţă de postul Crăciunului, când sunt 15 zile cu dezlegare la peşte.
Postul Paștelui 2020. Când începe Postul Paștelui 2020? Tradiții în Postul Paștelui 2020
Potrivit credinței populare, Postul Paștelui este împărțit în două perioade: Postul Păresimilor, care ține până în Duminica de Florii și Postul Paștelui, reprezentat de ultima săptămână, Săptămâna Mare.
În Postul Paștelui credincioșii se abțin de la alimentele interzise (carne, ouă, pește, brânză, lapte..), dar, totodată, adoptă o atitudine spirituală, fiind îndemnați la rugăciune și purificare sufletească.