Taxa COVID în România. Câţi bani adaugă patronii de restaurante la notă
Unii patroni de restaurante din România au apelat şi ei la aşa numita "taxă de coronavirus" în perioada post pandemie.
Restaurantele din România, unele dintre ele, au apelat la taxa de coronavirus după redeschidere. Măsura nu este una "originală", ci împrumutată din afară. Şi în alte ţări europene, de exemplu Danemarca, patronii din domeniu au apelat la astfel de taxe.
Citeste si: Un oraş din România, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice europene în timpul pandemiei
Patronul restaurantului care şi-a taxat clienţii cu 5 lei- taxa COVID-19- a afirmat: "Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Coronavirus România. Număr scăzut de noi cazuri de îmbolnăvire la începutul săptămânii
Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, FISC-ul, aşa cum este cunoscut, notează că taxa nu are niciun suport legal.
"Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului", au notat responsabilii din cadrul ANAF.
pentru ECONOMICA.NET.Citeste si: Coronavirus. 189 de noi cazuri de infectare în România! Câte persoane s-au îmbolnvit până acum