Restaurantele din România, unele dintre ele, au apelat la taxa de coronavirus după redeschidere. Măsura nu este una "originală", ci împrumutată din afară. Şi în alte ţări europene, de exemplu Danemarca, patronii din domeniu au apelat la astfel de taxe.

Citeste si: Un oraş din România, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice europene în timpul pandemiei

Patronul restaurantului care şi-a taxat clienţii cu 5 lei- taxa COVID-19- a afirmat: "Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului.

Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii", a spus acesta, potrivit sursei citate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus România. Număr scăzut de noi cazuri de îmbolnăvire la începutul săptămânii

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, FISC-ul, aşa cum este cunoscut, notează că taxa nu are niciun suport legal.

"Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului", au notat responsabilii din cadrul ANAF.

pentru ECONOMICA.NET.

Citeste si: Coronavirus. 189 de noi cazuri de infectare în România! Câte persoane s-au îmbolnvit până acum


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si