In articol:
Diferențele stăteau pe de o parte în programele la care aveai acces și conținutul propriu-zis, iar pe de altă parte în calitatea televizoarelor, ca imagine și ca sunet.
În caz că îți e dor sau doar simți curiozitatea de a face o incursiune în trecut, ți-am pregătit o călătorie în timp, mai precis în acel moment în care cei care aveau televizoare color erau considerați mari
Televizorul în 1993
Cei mai mulți români aveau încă acasă televizorul vechi, alb-negru, care în perioada comunistă reprezenta maximul de modernitate la care puteai avea acces. Odată ce a trecut revoluția, oamenii au început să își dorească să folosească produsele despre care auziseră de la prietenii și rudele din străinătate.
Comercianții aveau de găsit o soluție prin care să transforme luxul în ceva accesibil, astfel încât produsele să aibă o vânzare mai mare. Oferta nu era foarte variată, însă cererea cu siguranță exista, iar piața promitea să se dezvolte. A fost momentul în care a apărut Altex, retailer care și astăzi vinde cu aceeași pasiune ca în prima zi, dar cu mult mai multe oferte și peste o sută de magazine la nivel național.
Primul magazin Altex s-a deschis în 1993, la Piatra Neamț, venind cu o variantă perfectă pentru românii ce își doreau să se bucure de televiziune color: Dan Ostahie, patronul companiei, a călătorit în Elveția și a stabilit un parteneriat cu o firmă specializată pe parte de buy-back de televizoare. Aparatele vechi erau colectate de la cei care își doreau să cumpere un alt televizor, iar un bonus se primea în momentul predării vechiului tv și achiziționării celui nou.
Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro
Cei mai mulți români preferau să își cumpere un tv Samsung sau JVC, acestea fiind văzute ca produse de calitate superioară, ce promiteau o viață lungă și acces la o tehnologie superioară celei deja existente. Deși rezoluția încă nu era HD și ecranele nu erau unele foarte mari, comparația cu ce se găsea până atunci pe piața televizoarelor se dovedea clar în favoarea noilor aparate: puteai avea acces la mai multe posturi, la început străine, apoi treptat și românești, pe măsură ce acestea își făceau apariția. Vedeai în sfârșit culorile pe care înainte doar ți le imaginai în filme, seriale și emisiuni. Telecomanda și teletextul erau avantaje la care până nu demult nici nu sperai. Ce mai, viața era mai frumoasă, mai interactivă, distractivă și colorată.
Televizorul în 2018
În prezent, viața fără un televizor performant nici nu mai poate fi concepută de majoritatea românilor. Așteptările au crescut, prețurile au devenit mai accesibile, iar ofertele diverșilor producători tot mai agresive. Un televizor considerat cu adevărat bun nu mai este cel care oferă acces color la programele preferate, ci acela ce vine la pachet cu funcții suplimentare, care să aducă ceva în plus experienței de vizionare.
Televizoarele moderne au rezoluții ultra HD și se bazează pe conceptul de tehnologie smart: practic, televizorul devine un centru complet de entertainement, care îți permite să te bucuri de filme, meciuri și emisiuni ca și cum ai fi chiar la fața locului, să observi nuanțe pe care înainte nu le-ai fi sesizat, să îngheți imaginea sau să derulezi înapoi la părțile preferate și chiar să vizionezi mai multe canale în același timp. Poți naviga pe internet direct de pe tv, poți accesa You Tube și numeroase aplicații de filme, ba chiar ai posibilitatea de a conecta playstationul și de a te juca. Conectezi fără probleme device-urile din casă – laptopul sau telefonul – la tv și de bucuri de conținut așa cum vrei. Pentru o experiență ca la cinema, îți poți alege televizorul pe mărimea dorită, diagonalele fiind din ce în ce mai mari.
Rămâne în final doar să te întrebi cum va arăta televiziunea peste încă 25 de ani și ce noi beneficii îți va aduce tehnologia în domeniul audio-video.
Citeste si: Anul 2025 anunță primirea de noi vouchere! Care sunt persoanele care pot beneficia de ele- kfetele.ro