Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat marți prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo pentru 4 iunie 2024 cu Anca Ciota. Cum se anunță vremea?

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite pe tot parcursul lunii iunie, în special în regiunile sudice, a anunţat ANM.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni în România

Săptămâna 3- 10 iunie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice şi sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării. În rest, va fi în general deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Temperaturi extreme în România în luna iunie 2024

Temperaturi extreme în România în luna iunie 2024

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Săptămâna 10 – 17 iunie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cu excepţia extremităţii de vest, de sud şi de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Săptămâna 17 – 24 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea de vest a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperaturi extreme în România în luna iunie 2024

Temperaturi extreme în România în luna iunie 2024

[Sursa foto: Pexels]

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării.

Sursa: ANM


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si