Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect de OUG privind acordarea de terenuri tinerilor fermieri.

Potrivit actului normativ, aceștia vor putea obține terenuri de la stat, prin concesiune, de maximum 50 de hectare, a anunțat Ionel Dancă, purtător de cuvânt al Guvernului.

Citeste si: Bolnavii de coronavirus nu se mai vindecă niciodată! Concluzia șocantă a unui medic din Craiova

Oficialul guvernamental a spus că acest proiect s-a aflat pe lista suplimentară a şedinţei de guvern și se referă la măsuri incluse în Planul naţional de investiţii şi relansare economică al Guvernului Orban. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Femeie de 54 de ani din Sălaj, condamnată să meargă 60 de zile la biserică după ce s-a dezbrăcat la videochat

"Este proiectul privind instituirea unor măsuri pentru sprijinul tinerilor fermieri. În acest caz se creează cadrul legal pentru a putea concesiona teren din domeniul public al statului pentru instalarea tinerilor fermieri. Aceştia vor putea obţine, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare", a precizat Ionel Dancă.

Ce proiecte au mai fost adoptate în ședința de guvern

Guvernul a adoptat joi seara Ordonanţa de urgenţă privind mecanismul de gestionare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Citeste si: O navă cu peste 40 de oameni la bord și 6.000 de vaci, scufundată de un taifun în Japonia

Guvernul a aprobat planul de măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă necesar României pentru  accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile  în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

"A fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind mecanismul de gestionare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă, necesar României pentru accesarea fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană. Practic, odată cu adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, se creează cadrul legal pentru elaborarea mecanismului şi gestionarea mecanismului de realizare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă", a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si