Guvernul Maltei are un plan inedit. Tinerii de 16 ani ar putea ocupa cu ușurință posturile de primar din țară. 

Chiar dacă în ochii unora planul sună promițător, alți oameni au ironizat întreaga situație, imaginându-și diverse ipostaze în care adolescenții de 16 ani ar fi puși, ei fiind primari.

Proiectul a fost anunțat, în cursul zilei de miercuri, de ministrul pentru administrația locală, Owen Bonnici.

Totuși, în prezent, legislația electorală din Malta le permite tinerilor de la 16 ani în sus să fie aleși în consilii locale. Pentru a deveni primari, ei trebuie să îndeplinească minima vârstă de 18 ani.

Citește și: VIDEO- Siluetă sculptată prin sport. Ioana Vișănescu muncește intens la sala de sport, pentru a avea un corp de invidiat

Malta vrea să îi facă pe adolescenții de 16 ani primari

Tinerii de 16 ani din Malta ar putea deveni primari. Cum se întâmplă acest lucru: „Şedinţa consiliului a fost amânată. Primarul a trebuit să-şi aştepte mama să-l aducă la serviciu”

Tinerii de 16 ani din Malta ar putea deveni primari. Cum se întâmplă acest lucru: „Şedinţa consiliului a fost amânată. Primarul a trebuit să-şi aştepte mama să-l aducă la serviciu”

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Malta va fi prima țară care le va permite tinerilor de 16 și 17 ani, membrii ai consiliilor locale, să devină primari și viceprimari.

„Acest lucru reflectă încrederea noastră în tineret", a declarat Owen Bonnici. Totodată, el a mai spus că alegătorii vor fi cei care decid cine să le conducă orașul sau satul de care aparțin, potrivit Agerpres.

Times of Malta a realizat un sondaj la scurt timp după anunțul neașteptat. Potrivit sondajului, 97% dintre cei care au răspuns sunt împotriva planului Guvernului maltez. 

Planul inedit al Guvernului a fost ironizat în mediul online de mai mulți oameni.

„Aşadar, un primar de 16 ani va putea oficia o căsătorie, dar va avea nevoie de acordul părinţilor pentru a se căsători la această vârstă", a scris o persoană.

Potrivit legislației malteze, o persoană se poate căsători înainte de a împlini vârsta de 18 ani doar cu consimțământul părinților ori cu avizul unui tribunal.

„Şedinţa consiliului a fost amânată pentru că primarul a trebuit să-şi aştepte mama să-l aducă la serviciu", a adăugat o altă persoană, făcând referire la faptul că în această țară permisul de conducere se poate obţine doar de la 18 ani în sus.

În urma ironiilor din mediul online, Bonnici a argumentat faptul că, el personal a intrat în viața politică la vârsta de doar 20 de ani, specificând că la acea vreme a fost un lucru mai puțin obișnuit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si